ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αν και λίγο καθηστεριμένα
@George : δυστυχώς όπου και αν ρώτησα (σε μαγαζιά με υδρευτικά υλικά, σε Pet shops κτπ ) τους εδειχνα ένα κομμάτι απο τον σωλήνα (λάστιχο) που είχε εργοστασιακά το 2213 μέσα και μου λέγανε όλοι πως είναι ΗΔΗ ευκαμπτο για την διατομή του και πως πιο εύκαμπτο δεν πρόκειται να βρω ..

Άν έχει βρεί κανέις κάπου τέτοιο σωλήνα πιο εύκαμπτο απο τον ήδη εργοστασιακό της Eheim ας με ενοιμερώσει παρακαλώ γιατι έφαγα τα πόδια μου να τρέχω και τπτ ...
Το προφίλτρο είναι όντος χρήσημο και θα είναι το επόμενο που θα κάνω ...
@Mitsos : φίλε μου φαντάζομαι πως αν βάλω υπαλοβάμβακα και απο κάτω και απο πάνω ... δεν θα θέλω καθάρισμα ανα 3-4 μήνες ... αλλά ανα 30 μέρες το πολύ ...
θα μαζεύει τόσο βρώμα που θα βουλώνει πολύ έυκολα ...
Αν και οι περισσότεροι απο όσο έχω διαβάσει αλλάζουν τον υαλοβάμβακα μια φορά τον μήνα ....
κάτι αλλο που θα ήθελα να ρωτήσω και να γινει μια μικρή σύγκριση είναι αν έχω καλύτερη βιολογία έτσι όπως έχω το φίλτρο τώρα (χρησημοποιώντας εκτός απο σφουγγάρια και Siporax ΚΑΙ βιόμπαλες) ή αν βγάλω τις βιόμπαλες και στην θέση τους προσθέσω κι άλλο Siporax. Να υπενθυμίσω πως το 2213 εχει στην "πλάτη" του ένα ενυδρείο 120 λίτρα με 6 κιχλίδες και περίπου 1 λίτρο Siporax. αυτή τη στιγμή έχει και περίπου λίγο λιγότερο απο ένα λίτρο βιόμπαλες.