Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 29-09-06, 21:38
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή Δ

Ωραίο ενυδρείο ετοιμάζετε!!!
Πάμε στο ψητό.

Πρώτον, δεν μας λες τις διαστάσεις που θα έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο, πράγμα πολύ σημαντικό. Μην ξεχνάς ότι 700 λίτρα όγκο έχει μια δεξαμενή με διαστάσεις 2m x 0.60m x 0.60m όπως επίσης έχει μια με διαστάσεις 1m x 0.80m x 0.90m.
Υποθέτω όμως ότι θα πλησιάζει τη γεωμτερία του πρώτου ενυδρείου.

Πάμε στους συγκάτοικους και πιο συγκεκριμένα στον gibbi.
Ο G. gibbiceps είναι μια χαρά αλλά έχει το πολύ μεγάλο κακό ότι αποβάλλει συνέχεια, που σε συνδυασμό με τα "βρόμικα" όσκαρ, επιβαρύνουν ιδιαίτερα το ενυδρείο. Θα πρότεινα κάποιο άλλο είδος pleco που φτάνει τα 30 εκ. τελικό μέγεθος (υπάρχουν πάρα πολλά που μπορείς να επιλέξεις).

Θα πούμε και για τους υπόλοιπους συγκάτοικους μόλις μας πεις τις διαστάσεις του ενυδρείου.

- Ασφαλές μέγεθος για τους συγκάτοικους θεωρείται αυτό που δεν επιτρέπει τα ενήλικα οσκαρ να δοκιμάσουν να τα φάνε. Μην ξεχνάς ότι αν ένα οσκαρ νομίζει ότι κάποιο ψάρι χωράει στο στόμα του (ακόμα κι αν δεν χωράει) θα το τολμήσει! Δηλαδή, ψάρια από 15-20 εκ. και πάνω είναι μια χαρά. Σε καμία περίπτωση μικρότερα. (Μιλάμε για συγκατοίκηση με ενήλικα οσκαρ).
- Πες μας τη γεωμετρία του και το συζητάμε. Πάντως είναι καλό να έχεις μόνο ένα ζευγάρι προς αποφυγίν μελλοντικής επιθετικής συμπεριφοράς λόγω γέννας.
- Εκτός από τις ίδιες συνθήκες που πρέπει να προσφέρουμε, είναι όντως και μια αρχή... να πλησιάζει τον πραγματικό τους βιότοπο.
- Δεν κάνουν τα ψάρια που αναφέρεις.


Πάντως πρέπει να καταριφθεί ο μύθος ότι τα Oscar είναι επιθετικά ψάρια που κατασπαράζουν όποιο ψάρι τους ρίξεις στο ενυδρείο! Πρόκειται για αρκετά ήπια και φιλήσυχα ψάρια (ειδικά αν λάβεις υπόψιν σου το τελικό τους μέγεθος και το γεγονός ότι ανήκουν στην οικογένεια των κιχλίδων) που αποφεύγουν μάλιστα τους καυγάδες. Απλά πρέπει να αποφεύγονται οι ακρότητες (συγκατοίκηση με μικρότερα ψάρια = μεζές), με άλλα πολύ επιθετικά ψάρια (θα αναγκαστούν να επιτεθούν και τα oscar) και πολλά ακόμα.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03023 seconds with 10 queries