Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 25-09-06, 08:44
Το avatar του χρήστη jstiva
jstiva Ο χρήστης jstiva δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 27-10-2005
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 139
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jstiva
Προεπιλογή

Αγαπητοί φίλοι πέρασε λίγος καιρός από τότε που έγραψα για τελευταία φορά εδώ, αλλά δεν θέλω να σας κουράζω πολύ και γι' αυτό περίμενα μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις...

Από την προηγούμενη Τετάρτη 20-9-2006 ξεκίνησε το ενυδρείο την λειτουργία του!!!!

Καταρχήν έπλυνα το χαλίκι πάνω από 20 φορές χωρίς να καταφέρω να μένει διαυγές εντελώς το νερό. Σημαντικό βέβαια είναι το γεγονός ότι καθαρίζει πολύ γρήγορα αφού τα όποια σωματίδια κατακάθονται γρήγορα και τελικώς το νερό μένει διαυγες. Αφησα το χαλίκι μέσα σε ένα κουβά με νερό και 5 ml χλωρίνης για 24 ώρες. Κατόπιν το ξέπλυνα 5-6 φορές και το έβαλα στο ενυδρείο με καθαρό νερό. Κατόπιν δούλεψε για 3 μέρες μόνο η αεραντλία (ώστε να αναταράσει το νερό και να απομακρυνθούν τυχόν υπολείματα χλωρίου).
Το Σάββατο έκανα μια ολική αλλαγή νερού και πρόσθεσα αντιχλώριο σε λίγο μεγαλύτερη ποσότητα από το αναγκαίο για τα λίτρα του ενυδρείου. Εθεσα σε λειτουργία το εσωτερικό φίλτρο στο οποίο εκτός από το σφουγγάρι πρόσθεσα και δύο κεραμικά "μακαρόνια" της sera (συμπιέζοντας λίγο το σφουγγάρι). Εθεσα επίσης σε λειτουργία το θερμοστάτη με ρύθμιση τους 26 βαθμούς. Πρόσθεσα επίσης 7 σταγόνες διαλύματος αμμωνίας 10% που αγόρασα από το φαρμακείο. Ρύθμισα τέλος και το φως να ανάβει από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ και απέκτησα ένα μικρό ενυδρείο 15 λίτρων που προετοιμάζεται για ενυδρείο νοσοκομείο - καραντίνας!!!

Παρατηρήσεις τώρα για τις οποίες θέλω τα φώτα σας:

1) Κατά την προσθήκη νερού και τις 2 φορές σχηματίστηκαν φυσαλίδες στα τοιχώματα του ενυδρείου, και την δεύτερη φορά και πάνω στο φίλτρο και στο θερμοστάτη. Την δεύτερη φορά έξαφανίστηκαν μετά από 24 ώρες από το τζάμι ενώ υπάρχουν λιγοστές πάνω στο θερμοστάτη και στο φίλτρο. Πρόκειται για αέρα που περιείχε το νερό ή μήπως έχει σχέση με το χλώριο?

2) Η ρύθμιση του θερμοστάτη ήταν 26 βαθμοί έφτασε όμω η ένδειξη του θερμομέτρου τους 27. Η εξωτερική θερμοκρασία ήταν περίπου 26,2 βαθμοί.
Ποια είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το ενυδρείο μου?

3) Οπως είπα και πιο πάνω έριξα 7 σταγόνες αμμωνία την πρώτη μέρα, και άλλες τόσες την δεύτερη, προσπαθώντας να εξομοιώσω όσο γίνεται την φυσική λειτουργία αποβολής αμμωνίας από τα ψάρια και τα φυτά. Μέτρησα την αμμωνία με το τεστ της tetra και είδα τιμές περίπου 0,25 mg/l την πρώτη μέρα και μια τιμή ανάμεσα στο 0,25 και 1,25 σύμφωνα με τη χρωματική κλίμακα του τεστ, κάτι απόλυτα λογικό. Περιμένω και σήμερα τρίτη μέρα να ξαναρίξω αμμωνία και με μία ένεση μέσα στο σφουγγάρι του φίλτρου να προσθέσω υγρό με έτοιμα βακτηρίδια (που πλέον θα βρουν τροφή για να επιζήσουν). Από αύριο θα επαναλάβω την προσθήκη βακτηριδίων και θα αρχίσω την μέτρηση του νιτρίτη.

4) Δεν έχω κάνει καμμία μέτρηση ακόμη όσο αφορά ΡΗ και σκληρότητα θεωρώ ότι είναι νωρίς για κάτι τέτοιο και βεβαίως όταν έρθει η ώρα να μπουν ζωντανοί οργανισμοί θα γίνει σχεδόν ολική αλλαγή νερού. Μπορείτε όμω να με βοηθείσετε να βρω ποιές είναι οι σωστές τιμές των παραμέτρων αυτών που πρέπει να έχει το νερό του ενυδρείου μου?

Αυτά τα λίγα...όπως είδατε αργώ αλλα άμα εμφανιστώ...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη jstiva : 25-09-06 στις 08:49
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03349 seconds with 10 queries