Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-09-06, 15:39
Το avatar του χρήστη orthros
orthros Ο χρήστης orthros δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αγία Βαρβάρα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην orthros
Προεπιλογή Περισσότερες ερωτήσεις

Παιδιά δυστυχώς, χάθηκαν τρία από τα τέσσερα ψαράκια μου... το τελευταίο μάλιστα προσπάθησε πολύ να επανέλθει μετά τις αλλαγές του νερού που έκανα αλλά στο τέλος έφυγε. Έχω μερικές ερωτήσεις στις οποίες μπορείτε να με βοηθήσετε.
1)Το τελευταίο veiltail που μου έμεινε, νομίζω ότι εμφάνισε στην μία πλευρά του ουραίου πτερυγίου του και στο μεσαίο κάποιες μαύρες περιοχές, ακριβώς εκεί που τελειώνουν τα πτερύγια. Είναι κάποια γνωστή αρρώστια αυτό ή έχω γίνει πολύ ευαίσθητος και νομίζω ότι όλα πάνε στραβά. Πάντως είναι πολύ ζωηρό και τρώει κανονικά.
2)Το ενυδρείο που έχω όπως σας είπα είναι 20L, θα το κρατήσω με ένα ψαράκι μέχρι να πάρω κάποιο μεγαλύτερο (γύρω στα 100). Μέχρι τότε πόσο συχνά πρέπει να κάνω αλλαγές στο νερό. 4L την εβδομάδα είναι αρκετά;
3)Το φίλτρο αποτελείται από τρία τμήματα, το ένα έχει κάποιες πλαστικές σφαίρες που συγκρατούν τα μεγάλα σωματίδια, έπειτα έχει ένα φύλλο υαλοβάμβακα και ένα σακουλάκι ενεργό άνθρακα. Λέω να αλλάζω τον υαλοβάμβακα κάθε εβδομάδα και τον άνθρακα κάθε μήνα, είναι εντάξει;
4)Επίσης διάβαζα κάπου ότι στο χαλίκι δεν αναπτύσσονται αποικίες βακτηριδίων που ευνοούν το περιβάλλον του ενυδρείου. Αντίθετα αυτά αναπτύσσονται σε ένα σφουγγαράκι που βρίσκεται μέσα στα φίλτρα, τέτοιο όμως δεν υπάρχει στο ενυδρείο μου, θα ήταν καλό να αγοράσω ένα εσωτερικό φίλτρο ώστε να δουλεύουν παράλληλα και τα δύο ή να προσθέσω ένα τρίτο τμήμα στο ήδη υπάρχον;
5)Το ψαράκι μου τώρα που θα είναι μόνο του μήπως δεν αισθάνεται καλά;

Ευχαριστώ,
Γιάννης
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01583 seconds with 10 queries