Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-08-06, 17:12
Το avatar του χρήστη crazyio
crazyio Ο χρήστης crazyio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλκίδα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην crazyio
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μάγγος Θωμάς
Χρησιμοποιούσα το ίδιο φίλτρο στο πρώτο μου τανκ και είχα το ίδιο πρόβλημα. Αυτό οφείλετε στα σφουγγάρια που έχει σαν πρώτο μέσο φίλτρνσης που βουλώνουν πολύ γρήγορα.

Συμβουλή δική μου, έως ότου πάς σε εξωτερικό , κράτα την ρουτίνα καθαρισμού του φίλτρου σου χώρις να σε απασχολεί και πολύ η στάθμη του νερού μέσα στους θαλάμους του, θα χρειαστεί να επέμβεις άμεσα μόνο όταν "ξενερίσει" η αντλία του .......... για να μην καταστραφεί !!! Και άλλαξε το σφουγγάρι του ένεργου άνθρακα με απλό.
φίλε μου αν φτάσει το φίλτρο στο σημείο να ΜΗΝ έχει νερό στον θάλαμο της αντλίας την κάτσαμε την βάρκα
Καθάρισα ΠΟΛΥ καλά τα σφουγγάρια που έχει στην αρχή (έγιναν σχεδόν καινούργια, αλλα δεν με ενδιαφέρει γιατι έχει αρκετή βιολογία στο siporax και βιόμπαλες) και φαίνεται να είναι καλύτερα τα πράγματα ....
Όσο αφορά το σφουγγάρι άνθρακα αν έιχες το Bluwave 05 ή το 07 θα θυμάσαι πως έχει ειδικό σχήμα με καμπυλωτή άκρη και τρύπα στην μέση απο όπου περνάει ο σωλήνας επιστροφής του νερού προς το ενυδρείο και απο όσο έχω ρωτήσει δεν βγαίνει τέτοιο σφουγγάρι απλό...παρα μόνο άνθρακα ..
Εκτός αυτού το ενυδρείο "τρέχει" περίπου 4 μήνες με το σφουγγάρι άνθρακα οπότε την ιδιότητα του την έχει χάσει .. άρα αποκοιοκατοικείται απο βακτηρίδια .... το μόνο κακό είναι πως είναι με μικρούς πόρους και ίσως και αυτό να βουλώνει έυκολα ....
άν έχεις βρεί σφούγγάρι απλό και όχι άνθρακα στο σχήμα που είναι για αυτό το φίλτρο σε παρακαλώ ενοιμέρωσε με που το βρήκες... ευχαριστώ.

Ιωσάς
Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something.

I guess Ill always be a soldier of fortune....
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01423 seconds with 10 queries