Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 29-08-06, 11:28
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Καλή σου μέρα.

Καταρχάς, 3 θηλυκές σε 100 λίτρα είναι αρκετά ριψοκίνδυνο. Θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς καλύτερα και θα σου πρότεινα 1m + 2f.

1. Εφόσον σε ενδιαφέρεις η αναπαραγωγή τους, το ιδανικό θα ήταν να τους προσφέρεις ελαφρώς μαλακό, όξινο νερό (pH: 6.5-6.8, GH: 8-9, KH: 5-6). Οπότε χρήση νερού από Α/Ο ή/και τύρφη θα βοηθήσει αρκετά.
2. Μπορείς να βάλεις 1-2 Echinodorus, μερικές Anubias και Microsorum pteropus, αρκετό Java moss, Ceratophyllum demersum στην επιφάνεια. Γενικά έχεις πολλές επιλογές. Φρόντισε να υπάρχουν πολλές σπηλιές (μπορείς να φτιάξεις από καρύδες) για τις θηλυκές.
3. Μπορείς να βάλεις ένα κοπάδι tetra (προτιμώ τα hatchet fish για τα απιστόγραμμα αφού δεν ενοχλούν κατά τη γέννα) και 3-4 corydoras (φρόντισε να μην είναι πολύ μικρόσωμα).
4. Το υπόστρωμα πρέπει να είναι ψιλό και ουδέτερο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ψιλό, χαλαζιακό χαλίκι (σε φυσικό χρώμα) ή χαλαζιακή άμμο. Αν σκοπεύεις να φυτέψεις αρκετά το ενυδρείο, καλό θα ήταν να πάρεις και ειδικό υπόστρωμα για φυτά (τοποθετείται κάτω από το χαλίκι).
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01869 seconds with 10 queries