Αν πας για reef ξεχνάς τις βιόμπαλες και γενικότερα τα υλικά που μπαίνουν σε φίλτρα με σκοπό την εποίκηση βακτηριδίων. Θα πρέπει να βασιστείς στην φίλτρανση του ζωντανού σου βράχου και άμμου. Το αντιφώσφορο πρέπει να είναι συνεχώς μέσα. Ο άνθρακας θέλει μερικές μέρες τον μήνα (εγώ τον έχω συνεχώς γιατί βαριέμαι να τον βγάζω-βάζω). Αν τελικά ξεκινάς με fishonly, με σκοπό το reef κάποια στιγμή, μπορείς να τα βάλεις, αλλά να ξέρεις ότι κάποτε θα τα αποσύρεις.
Οι λάμπες T5 θέλουν δικά τους μπάλαστ (χωρίς στάρτερ). Υπάρχουν στα ηλεκτρολογικά καταστήματα.
Να το μπερδέψεις με ζωντανό αραγωνίτη πολύ ψιλό. Τελικά θα είναι σαν άσπρη άμμος.
Για reef 1,025 για fish-only 1,020.
Ζωντανό βράχο μπορείς να βάλεις. Για μένα τπτ άλλο (εκτός τις τραγάνες).
Τώρα το aquascapingείναι μεγάλη ιστορία και θέμα προσωπικού γούστου. Το βασικό πάντως είναι η τοποθέτηση να μην αφήνει νεκρές (από άποψη κυκλοφορίας) περιοχές.
Προσωπικά (και ανάλογα και με το μήκος) μου αρέσει ο σχηματισμός δυο νησιών. Αν θυμάμαι καλά υπάρχει ανάλογο post στο aquascapingθαλασσινού ενυδρείου. Δες εκεί τι προτείνω.