Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DJK
Θα σου πρότεινα να κάνεις άμεσα μια καλή αλλαγή νερού. Οι τιμές αυτές είναι πολύ υψηλές για τα ψάρια που έχεις και ειδικά για το Apteronotus albifrons. Επίσης θα ήταν καλό να κάνεις και μια μέτρηση για την σκληρότητα και το PH στο νερό της βρύσης για να ξέρεις που βρίσκεσαι.
|
Μα δεν καταλαβες: Εκανα αλλαγη νερου πριν τρεις μερες! Απ'οτι καταλαβα φταει το νερο που χρησιμοποιω (δηλαδη της βρυσης). Μενω στο κεντρο της πολης και απ'οτι μου ειπε κι αλλο member του forum αυτες οι τιμες στο νερο εδω ειναι πολυ ψηλες. Οποτε και αν εχω κανει μετρηση τοσο περιπου βγαινουν. Γι'αυτο το λογο ρωτησα τα παιδια αν χρειαζεται να κανω αντιστροφη οσμωση γιατι ειναι η μονη σιγουρη λυση για το προβλημα.
Πως κανω μετρηση της σκληροτητας του ΡΗ; Τι τεστ χρησιμοποιω;
Εχεις ωραιες προτασεις αλλα πρεπει να κατσω και να μαθω τις ονομασιες των ψαριων γιατι δεν καταλαβαινω γρι! Παντως θα ψαχτω αρκετα τωρα για ψαρακια για να δω τι θα βαλω μεσα. Παντως πριν ξαναβαλω ψαρια μεσα θελω πρωτα να λυσω τα προβληματα του ενυδρειου (για να μην εχουμε δυσαρεστα γεγονοτα) οπως οι ανεβασμενες σκληροτητες, να δω αν θα αλλαξω τελικα χαλικι και τι συμβαινει επιτελους με τα φυτακια μου!!!!