Κατάθεση προσωπικής εμπειρίας
Μαριλένα καλώς τα δέχτηκες.
Έχοντας μια εμπειρία πέντε μηνών και δύο γεννών με τα συγκεκριμένα ψάρια μπορώ να σου πώ ότι:
Τα ταϊζω ταμπλέτες άλγης με σπιρουλίνα και κοινό φυλλαράκι και όσο είναι χορτάτα δεν πειράζουν τίποτα από φυτά (ανούμπιες, εχινόδορους, μπακόμπες και βαλισνέριες.)
Η μόνη περίπτωση που πείραξαν φυτό ήταν στην διάρκεια της πρώτης γέννας κόβοντας δύο φύλλα από έναν όζελοτ που ακουμπούσαν στην πέτρα που είχαν επιλέξει.
Συμβιώνουν άνετα σε 85 λίτρα νερό με πέντε glowlighttetrasτα οποία απομακρύνθηκαν κατά την περίοδο της Α’ γέννας γιατί μου έτρωγαν τα μωρά και δύο ottos.
Έχουν υποστεί διακυμάνσεις PH από 7,2 έως και 7,9 χωρίς κανένα πρόβλημα και σκληρότητες ΚΗ: 6 – 8 GH: 9 – 11.
PHόξινο 6,8 – 6,9 όμως??? (βέβαια έχε υπόψιν σου ότι πρόκειται για πολύ σκληρά ψάρια)
Αποζητούν κάποια σκιερά μέρη πίσω από ξύλα με φυτά για να κρυφτούν μόνο κατά τις αλλαγές νερού και όλη μέρα είναι στην βόλτα και στο φλέρτ, ενώ στο τάϊσμα παίρνουν τα κομματάκια της ταμπλέτας από το χέρι μου.
Από θερμοκρασίες σταθερά στους 26 – 27 ενώ στους 30 για 24 ώρες άλλαξαν το χρώμα τους σε γκρί-μώβ.
που σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, δείχνει κατάσταση στρές.
Τους αρέσει να βόσκουν στο υπόστωμα και δεν ξέρω την συμπεριφορά τους αν κάτω έχεις χαλί .
Επίσης υπάρχει η πιθανότητα να σκάψουν κάποια τρύπα στο χαλίκι για να τοποθετήσουν τα μωρά κατά το δεύτερο στάδιο της γέννας και λέω πιθανότητα γιατί στη δεύτερη γέννα μου τα μετέφεραν στο ρίζωμα μιας ανούμπια σε ξύλο.
Κατά την διάρκεια της γέννας γίνονται ελαφρώς κυριαρχικά προστατεύοντας την περιοχή τους σε μία διάμετρο τριάντα περίπου εκατοστών χωρίς να γίνονται επικίνδυνα βίαια.
Ρίξε μια ματιά και στο αρχείο παρακάτω μίας και είναι ρεαλιστικό και εγώ προσωπικά έχω επιβεβαιώσει τις αναφερόμενες παραμέτρους νερού , θερμοκρασιών και συμπεριφοράς σε όλο τους το φάσμα.
Καλή συνέχεια και στην διάθεσή σου, αν μπορώ να βοηθήσω κάπου.
ΥΓ. Στις φωτο το αρσενικό που φαίνεται δείχνει σημάδια ζευγαρώματος (χρώμα , όρθια πτερύγια) αν το άλλο είναι θυληκό αλλά αυτό θα μπορούσε να μας το επιβεβαιώσει ο Γιώργος ο Πεταλάς (γειά σου δάσκαλε) και μια φωτο και των δύο μαζί στο πλάϊ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη George1961 : 28-08-06 στις 19:29
|