Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Ρε παιδια, ο ανθρωπος ρωτησε τι χρειαζεται για ενα fish-only, και εμεις εδώ
εχουμε βαλει οτι υπαρχει...
|
Οχι και οτι υπαρχει ...τα βασικα πραγματα βαλαμε ...και επειδη εγω ''του τα εβαλα'' πρεπει να σχολιασω τις παρατηρησεις σου :
1)Ανθρακας / σκιμερ : Υπο ορους το ενα αντικαθιστα το αλλο . Αλλωστε δεν ειπε κανεις για συνεχη χρηση ανθρακα ... βαλτα κατω να δεις ποσα λεφτα θελει καποιος για ανθρακα 400 λιτρων για ενα χρονο και θα δεις τι συμφερει απο τα δυο. Στο fish only βαζεις ενα σκιμερ καλο και χρησιμοποιεις ανθρακα κατα περιπτωση ,ειδικα σε μεγαλα ,σαν αυτο, ενυδρεια που θα στεγασουν πολλα ή μεγαλα ψαρια .
2) Αραγωνιτης / βραχος : εννοεις οτι μπορει να βαλει απο τη θαλασσα μας πετρες και αμμο ? αλλιως ,γιατι δεν ειναι απαραιτητα ή πως αλλιως θα τη βγαλει φθηνοτερα ? Αν η ενσταση σου ειναι στον ζωντανο βραχο vs ψοφιο , θα σου πω πως η διαφορα τους πλεον ειναι 3 ευρω το κιλο . Το αποτελεσμα ? καμμια σχεση !!! και στο λεω εγω που εβαλα στην αρχη μονο ψοφιο ...Κατι νεκρα , ασπρισμενα κοραλια μεσα σε ενα μηνα θα γινουν μαυρα ...
3)Φιλτρανση: βγαζουμε τα εσωτερικα φιλτρα απο τα ενυδρεια με χρυσοψαρα και θα το αφησουμε σε ενα ενυδρειο των 1000 ευρω που θα στεγασει ψαρια αξιας 400-450 ευρω συνολικα (τουλαχιστον)? Ενα 2217 μαζι με ενα φιλτρο αμμου δεν ειναι καμμια εξωτικη / ακριβη λυση. Οι αλλαγες νερου (ειδικα σε 400 λιτρα) δεν ειναι και η πιο ευκολη/φθηνη λυση .Ειναι ακριβο το αλατι
4) Λαμπες : δεν ειπα να βαλει και αλλες αλλα να αντικαταστησει αυτες του Rio αν τυχον ειναι για φυτα , ροζ κλπ
5) Κυκλοφορια : εκει μπορει να υπερεβαλα λιγο ... αλλα και μονο με τον κυκλοφορητη του Rio 400 , σιγουρα δεν θα κανει δουλεια .Αλλωστε ειναι και αφυσικο για τα ψαρια ...θα νομιζουν οτι ζουν σε λιμνη
Τελος παντων , εγω αυτα θα εβαζα

...