Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #37  
Παλιά 23-08-06, 11:45
cutter Ο χρήστης cutter δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-02-2006
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 37
Προεπιλογή

[quote=lasal]
Και δύσκολα θα βρείς τέτοιο συνδιασμό οταν οι δίσκοι θέλουν λιγοστό φώς ή σκιερά μέρη.

Φίλε lasal, πριν ξεκινήσω το εγχείρημα με τους δίσκους σε φυτεμένο ενυδρείο, έκανα και την απαραίτητη μελέτη. Γνωρίζω καλά πως σοβαρός χομπίστας δύσκολα κρατάει 6 δίσκους σε 180άρι ενυδρείο με τόσο φως και φυτεμένο.
Σκέφτηκα όμως αν μπορώ να αφοσιώσω χρόνο για 3 αλλαγές νερού την εβδομάδα (που κι αυτό λίγο είναι), έβαλα επιπλέον εξωτερικό φίλτρο, και πάνω απ'όλα, τι είδους ενυδρείο θα ήθελα να δημιουργήσω και να βλέπω κάθε πρωί στο σαλόνι μου εγώ! Και ένα ενυδρείο γυάλινο, γυμνό για να μπορώ μεν να το καθαρίζω πιο εύκολα και να προσφέρω την ποιότητα νερού που θέλουν στην πραγματικότητα οι δίσκοι, είναι ό,τι πιο αποκρουστικό έχω δει στην ζωή μου! Ακόμα και το link που έστειλες, δείχνει ένα δισκοενυδρείο 200άρι αν θυμάμαι καλά, φυτεμένο με echinodorus tenellus μεταξύ άλλων, πράγμα το οποίο σημαίνει απαραιτήτως ψηλό φως. Όταν λοιπόν ακόμα και άνθρωποι με σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία στο χόμπυ από εμένα (τέτοια ομορφιά όπως αυτό το link που έστειλες ούτε στα όνειρά μου δεν θα την έφτιαχνα εγώ νομίζω!), φτιάχνουν φυτεμένα hi-light δισκοενυδρεία και κυρίως παίζουν με τις βασικές συμπεριφορές των δίσκων (που απαιτούν κοπάδι αντί για απλά ένα ζευγάρι), νομίζω ότι και τα δικά μου λαθάκια μπορώ να τα παραβλέψω, ειδικά όταν ξέρω ποια είναι και έχω το νου μου να μην μου δημιουργήσουν πρόβλημα...
Αυτά απλά σαν σκέψεις... Μπορεί και πάλι να το έχω δει στραβά το θέμα και να το πληρώσω σύντομα με κάποια ασθένεια λόγω stress επειδή έχω πολλά φώτα ή σχετικά λίγα λίτρα, αλλά με το χέρι στην καρδιά, νομίζω πως γενικά τα φροντίζω πολύ τα δισκάκια μου και η συνολική εικόνα του ενυδρείου δείχνει περισσότερο υγεία παρά έλλειψη φροντίδας.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01436 seconds with 10 queries