Άσκημα τα νέα.
Στο μαγαζί, και μιας και η ανεμώνη δεν είναι σε τέλεια κατάσταση, δεν την παίρνουν πίσω φοβούμενοι μην δημιουργήσει προβλήματα και στα άλλα ζωντανά του ενυδρείου…
Και το κερασάκι, μου επιβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει κάποια μέθοδος για να βοηθήσω την κατάσταση, αν είναι να γίνει το κακό θα γίνει..
Οπότε θα το πάμε το πράμα μέχρι το τέλος, όποιο και αν είναι αυτό.
Σήμερα το πρωί πάντως με κατατρόμαξε.
Ενώ χτες ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, της έδωσα μάλιστα λίγα κομματάκια μυδιού, από τα οποία έφαγε όσα πρόλαβε και δεν της τα έκλεψαν οι κλόουν, σήμερα το πρωί τι να δω!
Είχε μικρύνει τόσο ου ούτε το ένα πέμπτο του χτεσινού της όγκου δεν έπιανε.
Τα πλοκάμια της είχανε σχεδόν αδειάσει, και ήταν όλα σαν να είχαν ξεραθεί.
Λέω αυτό ήταν, να τη βγάζω σιγά σιγά για να αποφύγω τα χειρότερα!
Αποφάσισα πριν τη βγάλω να κάνω και μια γρήγορη μέτρηση για αμμωνία και ΝΟ3.
Αμμωνία μηδέν, αλλά ΝΟ3 κάπου στα 50(ακολούθησε αλλαγή 10 λίτρων νερού το απόγευμα).
Πέρασε έτσι λίγη ώρα, και παρατήρησα πως άρχισαν μερικά από τα πλοκάμια της να επανέρχονται.
Πήρα το ρίσκο να την αφήσω για να δω αν θα συνέλθει τελείως, και όντως αυτό έγινε!
Και ρωτάω τώρα, είναι φυσιολογικό αυτό το φαινόμενο; Σε ένα αγγλικό site ( εδώ
http://species.fishindex.com/species...e_anemone.html )διάβασα πως μετά το φαγητό παίρνει μορφή δακτυλιδιού, ή κάτι τέτοιο(τα αγγλικά μου είναι άθλια), και για μια εβδομάδα δεν είναι σε φόρμα έως ότου επανέλθει ανανεωμένη.
Να έχω πέσει σε μια τέτοια περίπτωσης ή απλά να ετοιμάζομαι;…
Τροφή στα ψαράκια δίνω μέρα παρά μέρα, και μάλιστα τρώνε φιλαράκια από αυτά που δίνω και στου γλυκού νερού, και μάλιστα χωρίς πολλά νάζια.