Παρα…βιάστηκες λοιπόν.
Ο netbluesστα είπε σωστά.
Η γνώμη μου είναι να επιστρέψεις άμεσα την ανεμώνη στο μαγαζί (για να μην σου πω και τους κλόουν). Απορώ (?) πως στην έδωσε…
Από φαγητό εγώ ταΐζω φυλλαράκι της oceannutrition. Αν και τώρα με τόσο πληθυσμό μόνο τάισμα δεν θα πρέπει να κάνεις…
Δεν μπορείς σε ένα τόσο μικρό ενυδρείο να κάνεις ότι σου έρχεται, εκτός και αν είσαι εξ΄ αρχής συνειδητοποιημένος, ψαγμένος (διαβασμένος) και αποφασισμένος, οπότε κάνεις ότι θέλεις, αλλά σωστά.
Μην αρχίζεις να ταΐζεις κοράλλια, γιατί θα γίνει το νερό σου….
Η ανεμώνη θέλει ισχυρό φως, το οποίο όμως θα ανεβάσει την θερμοκρασία του νερού σου. Επίσης αν σου πάθει τπτ θα κλαις όλο το ενυδρείο. Θέλει εμπειρία για να δεις μια ετοιμοθάνατη (ωρολογιακή βόμβα) ανεμώνη. Φαντάσου ότι ακόμα και εγώ που μου αρέσει, δεν έχω προχωρήσει στην αγορά της.
Σου προτείνω λάμπες T5. Είναι ότι πρέπει για την περίπτωσή σου.
Και για την ιστορία θα έπρεπε να πάρεις μόνο τον gobyκαι να μείνει μόνος του για καμιά 15 – 20 αριά μέρες. Μετά και εφόσον οι τιμές σου θα είχαν σταθεροποιηθεί θα προχωρούσες σε ακόμα ένα ψαράκι.
Δεν ξέρω τι θα κάνεις, αλλά προς το παρόν και με αυτά που έχεις θέλει τρομερή προσοχή και συνεχείς μετρήσεις (αμμωνία, ΝΟ2) και ελάχιστο (έως καθόλου) τάισμα.