Λίγα τα λίτρα πολλά τα προβλήματα

Έτσι όμως έχουμε και κάτι να ασχολούμαστε, και εκτός αυτού όταν όλα μπούνε σε σειρά η ευχαρίστηση θα είναι μεγαλύτερη.
Σύντομα λοιπόν ρίχνω βακτηρίδια μαζί με τους ερημίτες, και κάααααααθομαι.
Για τα ψαράκια πολύ καλός ο σύνδεσμος που προτείνεις φίλε Tricky, ακριβώς κάτι τέτοιο ζητούσα.
Καλό το reef αλλά και λίγη κίνηση δίνει άλλη χάρη.
Βέβαια οι επιλογές είναι ελάχιστες, και ίσως μειωθούν ακόμα από τη διαθεσιμότητα στα μαγαζιά εδώ…
Τα μανιτάρια και οι πολύποδες πως λέγονται επιστημονικά για να μπορέσω να τα ζητήσω εδώ;
Είναι μήπως τα Zoanthus ;
Διάβασα πως αυτά δεν χρειάζονται πολύ φως και είναι εύκολα στη συντήρηση τους.
Επίσης διάβασα σε ένα γαλλικό site για ένα εύκολο είδος κοραλλιού, τα Clavularias.
Τώρα θα μου πείτε και που θα τα βάλεις όλα αυτά μωρέ σε 20 λίτρα;
Ε, βλέποντας και βάζοντας..
Για το νερό που ρωτάς, στο μαγαζί που κάνω τις αγορές μου είπανε να βάλω μόνο νερό βρύσης, για να μην μου κατέβει το ΡΗ, και μιας και δεν θα έχω σκληρά κοράλλια δεν υπάρχει πρόβλημα.
Παντού στο νετ όμως βλέπω να προτείνεται το νερό από Α/Ο.
Για αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα αφού έχω ήδη ένα μηχάνημα Α/Ο και ετοιμάζω κάθε εβδομάδα 50 λίτρα για το φυτεμένο μου.
Οπότε μάλλον τη λύση αυτή θα υιοθετήσω, 5-10 λίτρα την εβδομάδα δεν είναι κόπος.
Ήδη έχω κάνει μια αλλαγή του μισού νερού με Α/Ο.
Από αλάτι χρησιμοποιώ το reef crystals αλλά αν υπάρχει κάτι καλύτερο να προτείνετε..
Όσο για τον άνθρακα-αντιφωσφορο στο φιλτράκι δεν υπάρχει και εκεί πρόβλημα.
Το μεγαλύτερο από τα δυο έχει δυο θήκες που για την ώρα περιέχουν σφουγγαράκια.
Τα βγάζω, και βάζω τα υλικά για το χημικό φιλτράρισμα.
Να βάλω και άλλο ζωντανό βράχο ε;
Δεν βλέπω να μένει και πολύ νερό τελικά.
Και 2 κυκλοφορητές που προτείνεις, για την επόμενη παραγγελία, και ο Θεός βοηθός.
Κάτι τελευταίο που ξέχασα να ρωτήσω, η άμμος είναι απαραίτητη; για την ώρα δεν έχω βάλει ακόμα.
Εάν βάλω κάποιο είδος goby φαντάζομαι πως τη χρειάζεται.