Θέμα: Nano fish only?
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 24-07-06, 11:52
Το avatar του χρήστη Gorgi
Gorgi Ο χρήστης Gorgi δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-07-2004
Περιοχή: Αθηνα - Εξάρχεια
Μηνύματα: 287
Προεπιλογή

Φιλε joman τα λιτρα σου ειναι πολυ λιγα και αμφιβαλω εαν θα μπορεις να κρατησεις αξιοπρεπως καποιο ψαρι μεσα εκτος απο κανενα damsel...και αυτο παιζει.

Το φιλτρο που δουλευε στο γλυκο νερο εγω θα το καθαριζα εντελως πριν το βαλω στο αλμυρο..τωρα ομως ειναι αργα. Αυτο που σου ειπε ο accnt ισχυει και θα πρεπει να περιμενεις να στρωσουν τα φιλτρα σου στο αλμυρο νερο.

Βασικα στην θεση σου θα εκανα πανω κατω οτι λεει ο Tricky...συχνες αλλαγες με καλο αλατι και νερο (κατα προτειμηση απο Α/Ο). Εαν βαλεις κι αλλο βραχο μεσα φροντισε να ειναι στρωμενος γιατι αν βαλεις αστρωτο θα σου ξανακεκινησει ο κυκλος και θα πρεπει να περιμενεις για να βαλεις καποιο ζωντανο...εκτος κι αν αντεχεις την αναμονη .
Αληθεια υποστρωμα εχεις βαλει και τι? Τι θερμοκρασια εχεις? Απο εξατμηση πως πας...αναπληρωνεις καθημερινα?

Τις αντλιες της Tunze που λει ο tricky τις εχω δουλεψει...πιστευω πως θα μπουκωνουνε πολυ ευκολα και θα πρεπει να τις καθαριζεις πολυ συχνα (καθε εβδομαδα ισως)...αν δεν σε πειραζει χτυπα τες...ειναι πολυ μικρες για τα 300 λιτρα/ωρα που δινουν...εναλλακτικα maxi jet.

Τωρα για ζωντανα ΙΜΗΟ ειναι καλυτερα να ξεκινησεις με κανενα σαλιγκαρι και κανενα ερημιτη (κοκκινο οχι μπλε). Εαν εχεις βαλει υποστρωμα βαλε καμια 10αρια Νασαριους (σαλιγκαρια) και κανενα Trochus ή Turbo. Μην παρεις οτι βρεις...ψαξε γι'αυτο που ζητας συγκεκριμενα...ειναι λιγα τα λιτρα σου για να βαλεις οτι να'ναι.
Αργοτερα μπορεις καλιστα να προσθεσεις μια γαριδα (καλυτερα μια cleaner π.χ. Lysmata amboinensis) και ισως και καποιο μικρο goby αλλα εισαι οριακα.

Δεν πειραζει ομως...μην μασας...προχωρα και εαν δεις οτι σ'αρεσει ειμαι σιγουρος οτι θα κανεις οτι μπορεις για να προσφερεις τις καλυτερες συνθηκες στα ζωντανα σου.
__________________
Γιώργος




Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01578 seconds with 10 queries