Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 15-07-06, 00:26
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Διευκρίνηση

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι μάλλον έχει γίνει παρανόηση των νοημάτων στις χρήσεις των λέξεων, γράφω αυτό το μήνυμα και κλείνω (εγώ τουλάχιστον) επί του θέματος των αλουμινίων:

Οταν λέω "καλύτερο δέσιμο" και "περισσότερη σταθερότητα" αναφέρομαι καθαρά και μόνο για τα σημεία των ενώσεων-κολλήσεων σε σχέση με διαρροές και όχι στο αν θα κάνει κούρμπα ή όχι το τζάμι. Αυτό είναι άλλο θέμα.

Παράδειγμα:

Μία κόλληση με πολύ σιλικόνη και χωρίς φυσαλίδες, είναι πιο γερή από μία κόλληση με λίγη σιλικόνη και μερικές φυσαλίδες...
Ετσι, και μία καλή κόλληση με αλουμινογωνιά από πάνω, είναι καλύτερη από μια καλή κόλληση, σκέτο... Γιατί απλούστατα είναι μία καλή κόλληση, ενισχυμένη.

Το θέμα της κούρμπας (τόξο), λύνεται μόνο με τις κόντρες και με τίποτα άλλο. Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ μεσαίο ή μεγάλο ενυδρείο, ακόμα και με χοντρή στράτζα-σκελετό γύρω-γύρω, χωρίς κόντρες... Συμπληρωματικά μπορεί να λειτουργήσει (ο σκελετός) αλλά για μένα, ποτέ μόνος του, χωρίς κόντρες.

Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Οι καλές και ενισχυμένες κολλήσεις, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι υποκαθιστούν τις κόντρες, οι οποίες είναι απαραίτητες από κάποιες διαστάσεις και πάνω - και πάντα σε σχέση με το πάχος του τζαμιού.
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 15-07-06 στις 13:44
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02142 seconds with 10 queries