Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nik25
Με την αναταραξη που θα υπαρχει στην επιφανεια δυσκολα θα εξατμιστει το νερο, το θεμα ειναι η εξατμιση στο σαμπ και εγω ετσι ξερω  .Αρα τι πιο ευκολο στην αναπληρωση αφου δεν στρεσαρουμε και τα ψαρια.
|
Θα αγοράσεις κλιματιστικό για το ενυδρείο ???
Αν όχι, είναι αδύνατο να αποφύγεις την εξάτμιση … για την οποία μάλιστα έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει ρόλο η ανατάραξη ή μη της επιφάνειας … στην πραγματικότητα νομίζω ότι θα έχεις εξάτμιση και από το ενυδρείο και από το σαμπ …
Έχω ένα 250αρι το οποίο έχει επιφάνεια 100x50 . με ένα ανεμηστηράκι να φυσάει την επιφάνια για περίπου 6 ώρες την ημέρα ( διακεκομμένα ) έχω εξάτμιση περίπου 5 εκατοστά ανά 3 μέρες !! 100x50x5 = 25 λίτρα !! σε αυτό βοηθάει πολύ και η μη ύπαρξη βιομηχανικού καπακιού ( αεροστεγούς ) που μειώνει σαφώς την εξάτμιση !!
Το να συμπληρώσεις λίγο νερό δεν είναι τίποτα ! αρκεί να είσαι εκεί … άμα φύγεις καμιά βδομάδα τι θα γίνει ??
Βασικά ένας τρόπος υπάρχει να το δεις και εσύ ! βάλτο να δουλέψει μερικές μέρες … με ανεμηστηρακι για να ελέγχεις και την θερμοκρασία .. και θα δεις αν και πόσο εξάτμιση θα έχεις !!