Για να απαντήσω μερικές ερωτήσεις:
Ήμουν γνωστρια για το κατάλληλο υπόστρωμα των ψαριών, αλλα είχα επίσης ενημερωθεί οτι το χαλικάκι το ψιλό-εφόσον και αν είχε παρέλθει αρκετός χρόνος- ήταν κατάλληλο για κορυς. Και εξάλλου θα υπήρχαν σημάδια στα μουστάκια τους αν είχαν τραυματιστεί απο το χαλίκι. Οσον αφορά την αμμωνία, γιατί στην άμμο δεν γίνεται το ίδιο; εαν υπάρξει τροφή βυθισμένη θα γίνει δεν θα γίνει αμμωνία;
Δεν ήταν καθόλου κρυμμένα τις τελευταίες μέρες και η αλλαγή νερού ήταν της τάξης του 30%. Για ασφάλεια. Οι κοιλιές τους δεν ήταν ούτε πρησμένες ούτε "κοκκαλιάρηκες".
Οσο για την θερμοκρασία τα κορυς αντέχουν και παραπάνω. Οι χομπίστες στην Ελλαδα το βιώνουν με τις θερμοκρασίες μας το καλοκαίρι.
Ναι, σκέφτομαι να ξαναβάλω κορυντορας αλλα όχι στο ίδιο ενυδρειο. Σκέφτομαι επιτέλους να μετακομίσω τα γκάπι σε ένα 120λιτρο και να αφήσω αυτο και να το διαμορφώσω για κόρυς μονο. Θα ήθελα να κάνω αναπαραγωγές στερμπάι ή ζουλιι. Δεν εγκαταλείπω με τα κορυς, είναι πανέμορφα!
Τελικά, Σωτήρη, αυτα τα βακτήρια θα με πεθάνουν!!! Και γίνεται να μην επιρρεαστούν τα άλλα ψάρια;;;

Τι να πω...
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...