Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 25-06-06, 11:35
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tkagem
...1)Η τιμή που μου έδωσε ο τζαμάς είναι καλή για τα συγκεκριμένα τζάμια ή μήπως είναι ακριβός και θα μπορούσα να βρώ κάπου φθηνότερα?
2)Οι κόντρες είναι οπωσδήποτε απαραίτητες στο συγκεκριμένο ενυδρείο για την αποφυγή της υπερβολικής καμπυλότητας των τζαμιών,ή θα είναι εντάξει και χωρίς αυτές λόγω του πάχους τζαμιού και το ελάχιστο πλάτος άρα και ελάχιστη πίεση του νερού,οπότε δέ θά'ναι απαραίτητες?
3)Άν τελικά είναι απαραίτητες οι κόντρες,μήπως θα μπορούσα να τις βάλω πάνω απο το ενυδρείο,δηλαδή αντί τις πάνω κόντρες να τις βάλω 5-10 εκατοστά κάτω απο το τελικό ύψος του ενυδρείου,να τις βάλω στο τέλος του ύψους,πάνω στα τζάμια?...
Κατ' αρχήν μπράβο που το παλεύεις μόνος σου και δεν πας σε έτοιμες λύσεις.
Θα σου πω κι εγώ τη γνώμη μου, ξεκινώντας από το ότι είναι υπερβολή να κάνεις τα τζάμια 12άρια. Για τις διαστάσεις και το συνολικό μέγεθος αυτού του ενυδρείου, το απλό τζάμι του πόντου είναι υπέρ-αρκετό, ότι και να βάλεις μέσα (το τρίμετρο 500άρι στο σύλλογο, είναι επίσης όλο από 10άρι).
Θεωρώ την τιμή νορμάλ (θα βρεις διαφορές της τάξης των ~10 ευρώ).
Εχω τη λογική ότι όποιος προχωρεί σε ιδιοκατασκευή ενυδρείου, πρέπει να χρησιμοποιεί οπωσδήποτε κόντρες. Και επάνω και κάτω.
Φτιάχνεις ένα ενυδρείο 340 λίτρα και θα θέλεις να το έχεις για όλη σου τη ζωή (που λέει ο λόγος), ζεις στην Ελλάδα που έχουμε κατά καιρούς σεισμούς και σεισμουδάκια, μπορεί να χρειαστεί αργότερα να κάνεις και μια μετακόμιση ή ειδικότερα μια μετακίνηση του ενυδρείου σε άλλο χώρο/σημείο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο... Πάντα κόντρες λοιπόν... (και πάνω και κάτω).
Τώρα, τις επάνω, μπορείς κάλλιστα να τις βάλεις 3 πόντους μόνο χαμηλότερα από το τέλος του ενυδρείου, για να κερδίσεις οφέλιμο χώρο. Οχι όμως από επάνω, γιατί δεν θα λειτουργήσουν σαν κόντρες (η κόντρα κρατάει το τζάμι από το να μην κάνει καμπυλότητα, μόνο εάν κολληθεί στην πλευρά του και όχι στο πάχος του).
Επίσης (πάντα κατά τη γνώμη μου) είναι καλύτερα (γιατί γίνεται πιο γερό το δέσιμο και η κατασκευή) τα πλαϊνά να μπαίνουν πάνω στη βάση και όχι στο πλάι εξωτερικά. Εχω προβληματιστεί πολύ στο θέμα και έχω πλέον καταλλήξει σε αυτό. Θεωρώ ότι οι εταιρείες τα κάνουν εξωτερικά πολλές φορές, καθαρά για λόγους ευκολίας τους (μαζική παραγωγή) και όχι γιατί είναι καλύτερα για την κατασκευή. Το κυρίως που τους νοιάζει (όντας κερδοσκοπικές επιχειρήσεις) είναι να ρίξουν το κόστος.
Και επαναλαμβάνω: Ολα αυτά είναι η γνώμη μου και μπορεί να τη λάβει ή όχι υπόψιν του όποιος θέλει...
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02034 seconds with 10 queries