Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 23-06-06, 21:55
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Αμεσο στρώσιμο ενυδρείου

Οταν γέμισα για πρώτη φορά το 180άρι μου, έκανα τα εξής:
Κατ' αρχήν είχα προνοήσει και είχα αφήσει ακαθάριστο το εσωτερικό φίλτρο από ένα καλά στρωμένο 100άρι, για περίπου 20 μέρες (αντί της 15νθήμερης τακτικής ρουτίνας) και σημειωτέον ότι το 100άρι αυτό ήταν ενυδρείο που δεν είχε ποτέ εμφανισθεί ασθένεια οποιασδήποτε μορφής (γι αυτό και επελλέγη). Εβγαλα λοιπόν το φίλτρο από το 100άρι, έβγαλα και μία κανάτα παλιό νερό και καθάρισα μέσα σε αυτήν τα σφουγγάρια και τα μακαρόνια του. Το ξανάκλεισα και τόβαλα πάλι πίσω.
Μέσα στην κανάτα με το παλιό νερό που είχε πλέον και τα καθαρίσματα από το παλιό φίλτρο => αποικία πολύτιμων βακτηριδίων, έβαλα για 2-3 λεπτά όλα τα καινούρια υλικά από το παρθένο φίλτρο του καινούριου ενυδρείου και ταυτόχρονα το καινούριο σφουγγάρι, το οποίο το σφούγγισα καλά για να γεμίσει από τη "βρώμα" αυτή (βακτηρίδια). Μοντάρισα όλο το φίλτρο και το έβαλα μέσα στο καινούριο ενυδρείο να δουλεύει για πρώτη φορά, ρίχνοντας αργά και το νερό της κανάτας επάνω του (για να το ρουφήξει). Αμέσως έβαλα και τα ψάρια μέσα, τα οποία όμως δεν τα τάισα την πρώτη μέρα μόνο.
Από τις μετρήσεις που έκανα όλες τις επόμενες ημέρες, όλες οι τιμές έδειξαν φυσιολογικές σαν να ήταν στρωμένο πολύ καιρό (με χαμηλή-νορμάλ ιχθυοφόρτιση από την πρώτη μέρα, δηλ. περίπου 3 λίτρα ανά πόντο ψαριού - ζωοτόκα).
Οποιος έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτή τη διαδικασία με τις ανάλογες συνθήκες, έχει εξ αρχής στρωμένο ενυδρείο, χωρίς προβλήματα.
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01551 seconds with 10 queries