Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-06-06, 10:56
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Τελικα τι νομιζουμε οτι ειναι φυσικο?

Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι τόσο απλό να απαντηθεί κάτι τέτοιο.
οι παράμετροι που πρέπει να υπολογίσουμε είναι τόσες που δεν .....
Γενικότερα και εμένα με έχει απασχολήσει αυτό το θέμα και για να κατανοήσω μερικά πράγματα έκανα την μεταφορά στο δικό μας (ανθρώπινο) φυσικό κόσμο.
Αν ρωτήσουμε το ίδιο για το άνθρωπο, "ζει σε φυσικό περιβάλλον ;" τι θα απαντούσαμε ;
Ας σκεφτούμε μια καλύβα σε κάποιο 'παρθένο' δάσος και ένα σπίτι με ένα μεγάλο (Ιαπωνικό) κήπο.
Μπορεί το δευτερό να μην είναι φυσικό αλλά εγώ προσωπικά εκεί θα ήθελα να ζήσω !!! ΕΙΝΑΙ φύση κάτι τέτοιο και ας είναι 'τεχνιτή'.

Για να έρθω λοιπόν στο θέμα, εαν χρησιμοποιήσεις φυσικά υλικά, ακολουθήσεις τους κανόνες (!) της φύσης (οπτικά) και τοποθετήσεις τις πέτρες με σωστό τρόπο*, δεν μπορεί να μην είναι όμορφο.
Αν βουτήξουμε σε μια λίμνη ή αν διαλέξουμε ένα τοπίο (έξω από το νερό) αυτό μπορεί να είναι από αδιάφορο μέχρι κάτι το μοναδικό !!!
Αν είναι να αντιγράψουμε κάτι σε ένα ενυδρείο ας είναι το 'εντυπωσιακό' και όχι το 'αδιάφορο'. Και τα δύο φυσικά είναι αλλά το αποτέλεσμα τελείως διαφορετικό.

Το πρώτο βήμα για το ενυδρείο μας συμφωνούμε όλοι ότι είναι να μπουν πέτρες από το ίδιο είδος, βαλμένες με φαντασία.... Ανάλογα με το τι θέλεις να 'αντιγράψεις ' διαλέγεις και το είδος. Προσωπικά μου αρέσει η αριστερή πλευρά γιατί μοιάζει με βράχο και μπορείς να αποδώσεις το ύψος πιο εύκολα απ'ότι πολλές στοιβαγμένες στρογγυλές πέτρες

* Ο φίλος μας ο caverman (που έχει τις γνώσεις) μπορεί μα μας πει κάποια πράγματα για την σωστή τοποθέτηση των πετρών.

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02273 seconds with 10 queries