Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 29-05-06, 22:39
genetix Ο χρήστης genetix δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 28-04-2006
Περιοχή: Γη :-)
Μηνύματα: 43
Προεπιλογή

Τα Alternanthera, Hydrocotyle και cabomba θέλουν αρκετό φως για να μεγαλώσουν σωστά. Τα 0.7w/L νομίζω ότι δεν τους φτάνουν. Ας βοηθήσουν σε αυτό και οι εμπειρότεροι.
Από ότι κατάλαβα δεν ρίχνεις νιτρικά σε λίπασμα. Και από ότι βλέπω έχεις egeria densa και κερατόφυλλο. Πώς καταφέρνεις και έχεις 12.5 NO3? Με αυτά τα 2 μέσα σε μερικές μέρες τα νιτρικά θα πρέπει να έχουν μηδενιστεί!
Πρόβλημα άλγης έχεις στο ενυδρείο σου? Η δοσολογία flourish iron που προτείνουν είναι για full planted!Να είσαι προσεκτικός στον σίδηρο γιατί μπορεί να προκαλέσει από έξαρση άλγης μέχρι και το θάνατο των ψαριών(σε πιο ψηλές συγκεντρώσεις). Αν σου λείπει ο σίδηρος πρέπει να έχεις κιτρινίλλες στα φύλλα. Η συγκεκριμένη φωτό που έδειξες δεν φαίνεται να έχει κιτρινίλες.
Το seachem flourish(ναι, αυτό είναι με τα μικροστοιχεία) ΙΜΟ είναι το πιο βασικό που πρέπει αν προσθέτεις και από κει και πέρα βλέποντας και κάνοντας. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ικανές ποσότητες από μακροστοιχεία και αυτά να μην μπορούν να απορροφηθούν σωστά λόγω έλλειψης μικροστοιχείων.
Απ'ότι λες το πρόβλημα είναι από παλιά,οπότε δεν πιστεύω να σάπισε από τις θερμοκρασίες οι οποίες φαντάζομαι άρχισαν να ανεβαίνουν την προηγούμενη εβδομάδα.
Πόσο καιρό έχεις τα φυτά μέσα στο ενυδρείο? Συνεχίζει να μου φαίνεται περίεργο το 12.5 NO3...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02071 seconds with 10 queries