Αφου ειναι ρητινη βγαζει νερό ισοδυναμο της r/o. Συνηθιζουμε να βαζουμε τις ρητινες μετά την αντιστροφη οσμωση ωστε να μαζευει οτι περναει από εκεί. Απλα μόνη της θα κρατησει λιγοτερο. Οι μετρησεις σου το επιβεβαιώνουν.
Ναι μεν δεν μπορουμε να μετρησουμε τι σκληροτητα βγαζει βγαζει χωρις tds meter, ΑΛΛΑ αν ανακατεψουμε 50 λιτρα νερο με GH 12, KH 8 με 50 λιτρα νερο απο r.o η ρητινη που λειτουργει σωστα και παρουμε GH 6 KH 4, με μεγαλη ασφαλεια μπρουμε να υποθεσουμε οτι το νερο που βγαζει η συσκευη ειναι πολύ μαλακό.
Απλά αυτή ή μέθοδος μόνο πρακτική ΔΕΝ είναι να την κανει κανεις συχνά...
Για το Ph μην ανησυχεις.. Το πολύ μαλακο νερό έχει πολυ χαμηλή ιοντική ισχύ με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να γίνει πολυ αλκαλικό ή πολυ όξινο επηρεαζόμενο από ασήμαντους παράγοντες.. (πχ αν ο δοκιμαστικος σωληνας είχε ξεπλυθει με νερό βρύσης, απο υπολειματα στο δοχείο συγκεντρωσης, ακόμα και απο την ιδια την μέθοδο μέτρησης..)
Θεωρητικα το PH ΕΙΝΑΙ 7 αλλά ειναι πολύ δύσκολο να μετρηθεί.
Οσο για το χλωριο, αφου δεν υπαρχει ανθρακας σε σειρά (οπως δείχνει και το pdf του κατασκευαστή) πρεπει να βάζεις αντιλχωριο.
Αλλα μιας και μπαινεις στη διαδικασια να φιλτραρεις.. βαλε και ενα μικρο φιλτρο ανθρακα μπροστά, να μην θέλεις αντιχλωριο.
|