Τα ψάρια που θέλεις χρειάζονται μαλακό, όξινο νερό.
Εκτός του ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γονιμοποιηθούν τα αυγά τους (λόγω της χαμηλότερης οσμωτικής πίεσης που έχει το σκληρό νερό), αυτά τα ψάρια είναι πιο ευαίσθητα σε βακτηριακές μολύνσεις όταν εισαχθούν σε πιο αλκαλικό περιβάλλον. Συνήθως υπάρχουν περισσότερα βακτηρίδια σε νερό με υψηλότερο pH με αποτέλεσμα αυτά τα ψάρια να μην έχουν τα κατάλληλα αντισώματα και πολλές φορές οδηγούνται σε αρρώστιες κυρίως βακτηριακής φύσεως. Αυτό παρατηρείται συχνά στα M. ramirezi και το παραπάνω ίσως να αποτελέι και μία από τις αιτίες.
__________________
Πέταλο
|