Boardman: καλούς απογόνους απο τον μονομάχο σου αν αποφασίσεις να το ζευγαρώσεις ποτέ
τέτοιο μικρό φίλτρο είχα και εγώ στους μονομάχους μου αλλά είχα το ίδιο πρόβλημα με την μεγάλη ροή. με αυτά που σου λέει ο Netblues θα δείς βελτίωση. απο την άλλη και η μικρή ανατάραξη της επιφάνειας του νερού μονο καλό μπορεί να κάνει γιατι απομακρίνει την "κρούστα" που πιάνει απο πάνω το νερό και το οξυγωνώνει καλύτερα. δεν μιλάμε για υπερβολές.. αλλά καλό είναι να υπάρχει μια μικρή κίνηση του νερόυ της επιφάνειας.
Εγώ απο την άλλη και στα 3 ενυδριάκια των μονομάχων μου έχω βάλει φίλτρα σαν αυτό του Petran (power filter).
έχουν χαμηλή ροή και δεν ενοχλούν το ψάρι μια και το νερό "πεφτει" μεσα στο ενυδρίο χωρίς να προκαλέι ροή.
απο την άλλη όμως δεν ξέρω αν τα φιλτράκια αυτά κάνουν καλή δουλειά γιατι αν διαβάσεις λίγο εδώ μέσα θα με δείς να έχω τρελαθέι με μερικές μετρήσεις μου....
και εδώ τίθεται το ερώτημα : Petran , απο μετρήσεις πως πάς ? τι έχεις ? τα νικτρικά σου πως είναι ? έχεις προσθέσει κάτι μέσα στο φιλτράκι εκτός του σφουγκαριού που είχε ή οχι ?
(ο καθένας με τον πόνο του :eek: )