Χαίρομαι πάρα πολύ για τις παρατηρήσεις lasal, γιατί έτσι ανοίγει συζήτηση για το "σκεπτικό" της κατασκευής και αναφορά στις λεπτομέρειές της, πράγμα που πιστεύω ότι βοηθάει πολύ τους υπόλοιπους για να καταλάβουν γιατί έγινε έτσι και όχι αλλιώς, αλλά και στην βελτίωση του συστήματος σε επόμενες version. Εχουμε και λέμε λοιπόν:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lasal
Εφόσον αποφάσισες να τα κάνεις all in one θα μπορούσες κάποια απο τα χωρίσματα να μην ειναι με τζάμι αμμοβολής ώστε "οταν" το επιθυμείς να βλέπονται. Φυσικά αν υπάρχει άλλο διαθέσιμο ενυδρείο ε τότε δεν υπάρχει τετοια ανάγκη...
|
- Αυτό με είχε προβληματίσει λίγο στην αρχή, αλλά ακριβώς για τον λόγο ότι τα ζευγαρώματα θα γίνονται σε ξεχωριστό 55άρι φυτεμένο και διαμορφωμένο ειδικά γι’ αυτή τη δουλειά, κατέληξα ότι είναι καλύτερα να είναι μόνιμα τα χωρίσματα. Και όσο για την προπόνησή τους στο φλέρινγκ, έχω κόψει καθρέφτη στο μήκος του ενυδρείου και όσο είναι το ύψος του νερού, τον οποίο τον στηρίζω για 5-6 λεπτά εναλλάξ στα δύο πλάγια του ενυδρείου και γίνεται εύκολα και… μαζικά η δουλειά! Εχει πολύ φάση να τους βλέπεις να τεντώνονται όλοι μαζί κοιτώντας τους εαυτούς τους!
Παράθεση:
…Θα μπορούσε η μια σειρά απο την άλλη να ειναι ανεξάρτητη.
Φυσικά θα έπρεπε να έχεις 2 κυκλοφορητές αντί για έναν όμως θα ειχες ενα πλεονέκτημα σε περίπτωση που "κάτι" δεν πήγαινε καλά...
|
- Επίσης μεγάλος προβληματισμός επί τούτου… Τελικά κατέληξα στο ενιαίο και για λόγους οικονομίας κόστους (1 κυκλοφορητής λιγότερος x 3 ενυδρεία = 45 ευρώ περίπου) αλλά και για οικονομία χώρου και… μπελά (θα έπρεπε να υπάρχουν διπλά συστήματα σωλήνων, λιγότερος χώρος στο μεγάλο διαμέρισμα κλπ). Οσο για το "κάτι δεν πήγαινε καλά", βρίσκονται σε "στενή παρακολούθηση" συνεχώς, οπότε θεωρώ ότι θα προλάβω ότι και αν συμβεί…
Παράθεση:
…Για το film.....με πρόλαβες και πιστεύω οτι θα βρείς την λύση...
|
- Μπορώ να σου πω ότι είναι το "μεγαλύτερο" πρόβλημα που έχω αυτή τη στιγμή στη λειτουργία τους (αν μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο…). Πάντως η τεχνητή βροχή πραγματικά κάνει δουλειά (για μία μέρα βέβαια) και απ’ ότι παρατήρησα, μάλλον την απολαμβάνουν και τα σκατούλια μου… Αλήθεια, υπάρχει κάποια ουσία που θα μπορούσε να το διασπά, χωρίς όμως την παραμικρή επίπτωση στο νερό και στα ψάρια? Ή κάποιος άλλος τρόπος? (τη λύση να το μαζεύω με χαρτί ή πανί δεν την εφαρμόζω, γιατί δεν την βολεύτηκα αλλά δεν κάνει και δουλειά). Αλλά μάλλον τελικά με την διασπορά του νερού του κυκλοφορητή σε όλα τα διαμερίσματα, θα λυθεί οριστικά και καλά το θέμα.
Παράθεση:
…Αυτό που με χαλάει στην όμορφη κατασκευή ειναι τα καπάκια…
|
- Συμφωνώ απόλυτα. Είναι καθαρά προσωρινή λύση (εύκολη, γρήγορη και οικονομική) για να μην έχουμε σάλτα… Αργότερα που θα ξαναγεμίσει η τσέπη μου, έχω σχεδιάσει κανονικό καπάκι με χωριστά ανοίγματα για κάθε διαμέρισμα και πιστεύω, λίγο καλύτερο αισθητικά.
Παράθεση:
…και οτι θα μπορούσες να διαθέσεις λίγο περισσότερο χώρο για φυτά εκεί που ειναι η απόληξη του νερού…
|
- Πράγματι, έτσι θα γίνει, αλλά δεν είχα άλλα να βάλω μέσα τώρα (μην ξεχνάς ότι έχω γεμίσει κυριολεκτικά το σπίτι ενυδρεία και ότι έπρεπε να μοιράσω ότι κλαδέματα διέθετα, σε 33 διαμερίσματα…). Το βάρος έπεσε όλο τώρα στη λειτουργικότητα του συστήματος κυρίως. Κάποια στιγμή θα εστιάσω περισσότερο και στο θέμα φυτά.
Παράθεση:
…Η στάθμη του νερού γιατί δεν ειναι ποιο ψηλά?…
|
- Καθαρά για λόγους ασφάλειας, μέχρι να σιγουρευτώ ότι η κυκλοφορία νερού είναι ok (υπάρχει μικρότερη κίνηση στις περιοχές που είναι πάνω από τα σφουγγάρια) και ότι δεν μπορεί κάποιο ψάρι να βρεθεί εκτός κατοικίας του, λόγω αβλεψίας μου (βλέπε μεγάλο άνοιγμα κάπου). Τώρα που σιγουρεύτηκα, τα έχω γεμίσει - με 4 πόντους κενό επάνω, για ανάσες.
Παράθεση:
…Τι πρόβλεψη έχει γίνει για τις αλλαγές του νερού?
|
- Χειροκίνητο εβδομαδιαίο σιφωνάρισμα με αλφαδολάστιχο (για να ελέγχω και την κατάσταση) και αλλαγή με φρέσκο το 25-30 % περίπου. Βρίσκομαι ήδη στον σχεδιασμό ημιαυτόματου συστήματος αλλαγής νερών (μέσω δεξαμενής, κυκλοφορητών διανομής και σύστημα με λάστιχα) σε όλα τα ενυδρεία, γιατί είναι πολλά και μου παίρνει όλη την Κυριακή συνήθως η περιποίησή τους… Πονεμένη ιστορία… Αλλά χαλάλι τους! Επίσης σχεδιάζω μια πολύ οικονομική (πιστεύω…) λύση ψύξης (πατέντα) για το καλοκαίρι για όλα τα ενυδρεία που είναι σε αυτό το δωμάτιο. Προς το παρόν τα έχω βρει "μπαστούνια" αλλά θα το πετύχω, που θα μου πάει…
Παράθεση:
…Απότι βλεπεις δεν ειναι και τόσο σοβαρές οι ενστάσεις απλά πιστεύω οτι το καλό θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. 
|
- Σίγουρα! Πάντα κάτι μπορεί να εξελιχθεί και να βελτιωθεί. Αυτός δεν είναι και ένας λόγος που ποστάρουμε τις πατέντες μας εδώ? Για να βοηθήσουμε και άλλους αλλά και για να μπορέσουμε να βελτιωθούμε μέσα από τις παρατηρήσεις και την κριτική. Εχθρός του καλού, το καλύτερο…