Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 30-04-06, 23:05
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Συμβίωση

Από τη μικρή προσωπική εμπειρία που έχω, από όσα έχω διαβάσει, έχω συζητήσει και έχω ακούσει, νομίζω ότι:
Οι θηλυκιές μιας γέννας, από τη στιγμή που θα γεννηθούν εάν παραμείνουν μαζί ΣΥΝΕΧΩΣ, μπορούν να συμβιώσουν χωρίς προβλήματα, αρκεί να είναι κατάλληλα τα λίτρα και όλες οι άλλες παράμετροι του ενυδρείου, να είναι φυτεμένο και να έχει ήσυχο νερό. Εξαίρεση αποτελούν οι δύστροπες, με επιθετικό χαρακτήρα.
Από τη στιγμή που κάποια από αυτές χωριστεί για κάποιο λόγο και βρεθεί μόνη της, δεν μπορεί να ξανασυγκατοικήσει με άλλη (το έχω δοκιμάσει μερικές φορές και επιβαιβεώθηκε 100%). Και αυτό μάλλον είναι ο κανόνας, στον οποίο φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Τώρα, σχετικά με τη συμβίωση στο ίδιο νερό (όχι ενυδρείο, ...νερό) αρσενικών και θηλυκών, μάλλον δεν ισχύει το παραπάνω που αναφέρθηκε, γιατί και στα δικά μου το έχω δοκιμάσει και μάλλον είχε τα αντίθετα αποτελέσματα. Οι αρσενικοί κάνουν συνεχώς φωλιές και μάλιστα μεγάλες. Καταλάβαινα ότι μυρίζουν τις θηλυκιές και αυτό τους τσιτώνει (θετικά). Και τώρα που τα έχω όλα ανάκατα στα Bettas Multi System (...by filoxenos ), συμβαίνει το ίδιο. Βασική προυπόθεση όμως, να μην βλέπονται.
Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσω και το συστηματάκι που έφτιαξα και θα τα δείτε.
Τώρα, σχετικά με τα ζευγαρώματα, πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται σε ξεχωριστό φυτεμένο ενυδρείο (40-60 λίτρα), με ταυτόχρονη μεταφορά των ψαριών εκεί. Και αφού γίνει και ολοκληρωθεί η πράξη, επιστροφή πάλι στο σπίτι τους. Και όσο για τις κάποιες δυσκολίες σε κάποια ζευγάρια, ε... βρε παιδιά, δεν ζευγαρώνουν όλα τα ψάρια μεταξύ τους και όποτε εμείς θέλουμε...
Εξάλλου το ίδιο δεν συμβαίνει και με τους ανθρώπους ή άλλα ζώα στη φύση?
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02325 seconds with 10 queries