16-04-06, 07:20
|
Γηραιοί του GAB
|
|
Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
|
|
Τον Χειμώνα μπορείς να έχεις μια θερμοκρασία γύρω στους 25-26 Cκαι το καλοκαίρι 26- 27. Τα ψάρια δεν θα πάθουν τίποτα μέχρι και 28C.
Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να συνδέσεις στα φώτα σου και ένα ρυθμιστή θερμοκρασίας, έτσι ώστε στις πολύ θερμές μέρες ή αν για κάποιο λόγο σταματήσει να δουλεύει το ψυκτικό, να σβήσουν τα φώτα.
Εγώ έχω το Titanτης Aquamedic και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Μπορείς να το δεις εδώ. Από αυτά σε βλέπω για το μεγάλο της εταιρίας το titan 4000. Πρέπει να προσέξεις τον συνδυασμό των λίτρων του ενυδρείου σου, αλλά και την ικανότητα πτώσης της θερμοκρασίας, που στον πίνακα έχει από 5 έως 10C.
Επίσης υπάρχει και το eco coolerτης Deltec, το οποίο όμως δεν το έχει δοκιμάσει κανείς που να ξέρω. Βέβαια στα ξένα forumέχει καλές κριτικές. Η δε μέθοδος που χρησιμοποιεί για να ψύχει το νερό είναι εντελώς διαφορετική και γι΄ αυτό έχει τόσο μικρή κατανάλωση. Το μειονέκτημα είναι ότι δημιουργεί αρκετή υγρασία στο χώρο και για αυτό επιβάλλεται να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο. Όχι βέβαια ότι αυτό δεν ισχύει και για τα άλλα ψυκτικά, αλλά για άλλους λόγους, όπως μεγάλη θερμοκρασία και θόρυβος. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
HDeltecέχει και κανονικά ψυκτικά. Δες εδώ.
Όλα μπορείς να τα βρεις στο aquaristic.netκαι αν δεν τα έχει σαν προϊόντα στον κατάλογο, στέλνεις mailκαι σου απαντά.