Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-02-25, 11:30
Το avatar του χρήστη alphonse
alphonse Ο χρήστης alphonse δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Όταν με παρέσυρε ο Κλεόβουλος, ναι αυτός φταει, πειραματιστηκα με μερικά εύκολα κι εγώ σε νερό με pH 8.2, υπόστρωμα αραγωνίτη ασβεστολιθηκες πέτρες και γενικά ανεβασμενες συνθηκες σκληρότητας. Αυτό που εγώ παρατήρησα είναι ότι κρυπτοκορινες wendii( καφέ και πρασινες), Crinum calamistratum, βαλισνεριες 2-3 ειδη και ανουμπιες επίσης 2-3 ποικιλίες, πήγαιναν αριμπα. Μιλάμε για ανάπτυξη φουλ, ανθάκια στις ανουμπιες και γενικά υγιέστατο φύλλωμα, κι όλα αυτά με αραγωνιτη. Ειχα υποψία τριχοειδους αλγης όταν παραμελουσα αλλαγές για πάνω από 1,5 μήνα. Απο φωτισμό είχα 2 Τ5 μανισιες τις juwel 45w δεκαετίας σε εξαωρη φωτοπεριοδο και το μόνο που έκανα καθε 3-4 μήνες εσπαγα κι απλωνα 4-5 ταμπλέτες της seachem στο υπόστρωμα μαζι με την μισή της συνιστώμενη δόσης tropica specialized κάθε τριβδομαδο με την πενηταρα αλλαγή νερού. Δεν τα πήγαν καλά microsorum pteropus και java moss. Αυτό που θα με προβληματιζε στο δικό σου είναι η εναση του φωτισμού, που φαντάζομαι με αρκετή φυτομαζα από την αρχή σε συνδυασμό με γρηγορης ανάπτυξης φυτά και μικρή φωτοπεριοδο θα απέφευγες αλγες. Τώρα δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθουν τα φυτά σε άστρωτο φίλτρο με την έξαρση αμμωνίας,εκτός κι αν σκέφτεσαι να μπολιασεις.

Page generated in 0,01383 seconds with 10 queries