πρίν λίγο άλλαξα το 80% (!!!!!) περίπου και στα άλλα 2 ενυδριάκια .....
παραθέτω τις μετρήσεις απο το πρώτο ενυδρίο (που άλλαξα το 80% του νερού και σε αυτό) ΧΤΕΣ το απόγευμα και μετά απο τα άλλα 2 που το άλλαξα πριν λίγα λεπτά .....
1ο ενυδρίο με χτεσινή αλλαγή 80% !
Νο3 50(!!!!) | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8(!!!)
τα άλλα 2 που τα άλλαξα πριν 10 λεπτά και μέτρησα πριν 5 λεπτά !
Νο3 25 | No2 0 | Gh >16d | Kh 6d | Ph 8(!!!)
το κεφάλι μου πάει να σπάσει και μαζί και τα νεύρα μου !!!!
Μα είναι δυνατόν να αυξάνει ΕΝΑΣ και μόνο μονομάχος τόσο πολύ το ΝΟ3 μέσα σε 1 μέρα ??!! ούτε 24ωρο δεν πέρασε απο την αλλαγή του νερού !! το 80% άλλαξα !!!
αφού τα φίλτρα τους στρωμένα είναι ... ακόμα και με τις εβδομαδιέες αλλαγές του 30% βάζω την ανάλογη ποσότητα Nitrivec !
ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω αυτό πως γίνεται ... και ΟΧΙ δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ μέσα στο ενυδρίο που να ανεβάζει την σκληρότητα και το PH !!
Τι να πώ ..... αντιχλώριο βάζω ΠΑΝΤΑ ...(άσχετο αυτό απλά για να μην το ρωτήσετε)
και στα 3 ενυδρία έχω Hygrophila polysperma και βλακεία μου που δεν πήρα Κερατόφυλλο να απορροφάει Νο3 .... αλλά πόσο να αποροφήσει και αυτό αν μέσα σε 1 μέρα πέρνει τα πάνω του το Νο3 ?
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει ....
καμια ιδέα ρε παιδιά ?
ΕΚΤΟΣ και αν τα στικ της TETRA έχουν ΤΟΣΟ μεγάλη απόκληση ή εγώ έχω αχρωματοψία και δεν το έχω πάρει χαμπάρι !
στα στικ κατα την διάρκεια των τέστ ΔΕΝ έχω χρησημοποιήσει καθόλου αποσταγμένο νερό ....αυτό σαν παρατήρηση γιατι διάβασα μερικά ποστ εδώ που αναφέρουν χρήση αποσταγμένου για τις μετρήσεις αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς την χρήση του ...
Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο στις τιμές μου ..