Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 25-03-06, 00:38
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Απομάκρυνση ΒΒΑ...

Εγώ θα αναφερθώ ΜΟΝΟ στο πως μπορεις να την απομακρύνεις (όπως λες) και όχι στο πως μακροπρόθεσμα θα απαλλαγεις οριστικά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εντοπίσεις εσύ.
Ειχα το ίδιο πρόβλημα λοιπόν και έγιναν τα εξής:
- Πήρα 2 SAE για να την φάνε. Αποτέλεσμα: Τζίφος...
-Δοκίμασα να την καθαρίσω από τα φυτά και τις πέτρες, με τη μέθοδο της χλωρίνης (μπάνιο σε 1:19 νερό). Αποτέλεσμα: καθάρισε σε ποσοστό 80-90%, χαλάσανε κάποια αγαπημένα μου φυτά (γιατί προφανώς δεν το έκανα πολύ σωστά ή ήταν πολύ ευαίσθητα, ή η ΒΒΑ ήταν πολύ... !@#$%^&*, δεν ξέρω) και σε μία εβδομάδα αν θυμάμαι καλά, είχα μια από τα ίδια...
- Δοκίμασα μετά την μέθοδο του οξυζενέ (20 ml / 50 ltr), μέσα στο ενυδρείο. Αποτέλεσμα: τζίφος... Δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Εκεί λοιπόν, πήρα ανάποδες και τί έκανα:
Ξήλωσα όλο το ενυδρείο.
Εβαλα πέτρες και χαλίκι σε σκέτη χλωρίνη και μετά τα έβρασα.
Πέρασα όλα τα φυτά από χλωρινολουτρο 50-50 με νερό, ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΕΣΑ, για λιγότερο από 1 λεπτό και έτριψα ΕΝΑ-ΕΝΑ ολα τα φύλλα προσεκτικά. Μετά τα ξέπλυνα καλά και τα άφησα 1 ώρα σε χλιαρό νερό με πολύ αντιχλώριο. Μετά τα έβαλα σε μία λεκάνη με 10 λίτρα νερό και 50 ml φρέσκο οξυζενέ, για 2-3 λεπτά περίπου. Μετά τα ξαναφύτεψα στο ενυδρείο, αφού πρώτα είχα καθαρίσει καλά τα τζάμια, το φίλτρο, το θερμόμετρο και τους σωλήνες με τα καλώδια (είχε πιάσει κι εκεί).
Αποτέλεσμα:
Εχασα μόνο 1 cabomba που δεν άντεξε στην όλη διαδικασία. Σε μια εβδομάδα δεν υπήρχε πουθενά ΒΒΑ και ούτε ξαναεμφανίστηκε μέχρι σήμερα. Ομως, από την ίδια στιγμή που έκανα όλο αυτό το πανηγύρι και αφού είχα εντοπίσει την πηγή της ΒΒΑ (προκύπτει από το αποτέλεσμα...), την διόρθωσα (την πηγή).
Η πηγή (μάλλον...) της δικής μου ΒΒΑ, ήταν:
1. Πολύς και λάθος φωτισμός, για τις ανάγκες της ποσότητας των φυτών μου. Εβγαλα την λάθος λάμπα και μείωσα τις ώρες.
2. Λίγο Co2 και με κακή διάχυση στο νερό του ενυδρείου. Εκανα καλύτερο μίγμα και πιο προσεκτική διάχυση, μέσο του εσωτερικού φίλτρου. Επίσης μείωσα τις αναταράξεις.
3. Αυξημένα φωσφορικά λόγω ελαφρά υπερβολικού ταϊσματος. Επεσε... δίαιτα.
4. Υπερβολικά λιπάσματα, σε σχέση με τις ανάγκες των συγκεκριμένων φυτών. Τα έκοψα μαχαίρι, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και μετά ξανάρχισα με το 50% της ποσότητας και μοιρασμένο σε καθημερινή βάση (και όχι εβδομαδιαία).

Σου περιέγραψα λοιπόν, ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ περίπτωση.
Ελπίζω να σε βοηθήσει να λύσεις το πρόβλημά σου...

(Υ.Σ.: Ευθύνες δεν θέλω, έτσι?... )
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01679 seconds with 10 queries