Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Μόλις έρθει στα χέρια μου θειικό μαγνήσιο θα δοκιμάσω την προσέγγιση με την απομόνωση και στέρηση τροφής για 2-3 μέρες.
Σε περίπτωση που κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα το διαβάζει αυτό, παραθέτω κάποιες ενδείξεις/πληροφορίες που ίσως αναφέρονται σκόρπια στο board ή εμφανίζονται λιγότερο συχνά:
1.
http://www.fishyfarmacy.com/fish_dis...dy_cavity.html : η κοιλιακή κοιλότητα είναι γεμάτη με υγρό χαμηλού ιξώδους. Διάγνωση: κοιλιακή υδρωπικία. Θεραπεία: με οξολινικό οξύ, γενταμυκίνη ή κοκτέιλ σουλφοναμιδών.
2.
http://www.fishjunkies.com/Diseases/dropsy.php : σταδιακό πρήξιμο, χρόνια υδρωπικία. Διάγνωση: όγκοι, παράσιτα, φυματίωση, ιοί, βλάβες σε εσωτερικά όργανα, άλλα αίτια. Θεραπεία: κατά περίπτωση (βλ. σελίδα).
3.
http://aquariumhobbyist.com/guppies/disease.html : το ψάρι κάθεται στον βυθό. Μπορεί να υπάρχει πρήξιμο που δε συνοδεύεται από ανασηκωμένα λέπια. Διάγνωση: δυσπεψία/δυσκοιλιότητα. Θεραπεία: απομόνωση σε νερό με θειικό μαγνήσιο, στέρηση τροφής για 3 μέρες. Αν το ψάρι στο μεταξύ ενεργηθεί, ταϊζεται με αρτέμια για 2 μέρες και η δίαιτα εμπλουτίζεται με αποψυγμένο, αποφλοιωμένο, πολτοποιημένο αρακά. Αν όχι, τότε μετά τις 3 ημέρες ταίζεται με μικρή ποσότητα από αρτέμια και παρακολουθείται το πρήξιμο.