Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 18-03-06, 19:00
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Διευκρινήσεις για κόντρες (2)

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mikenuke
...Τα μονα μειονεκτηματα που βρισκω ειναι οτι σε αναγκαζει να κανεις σε 2 μερες την ολοκληρωση των κολληματων.Και οτι οι κατω κοντρες ανεβαινουν αρκετα ψηλα, και δεν ειναι κολλητα στον πατο, πραγμα που πολλοι θεωρουν οτι δινει μεγαλυτερη αντοχη στο ενυδρειο.
Και για την ακρίβεια, δεν "χάνεις" μία ημέρα, αλλά… μία νύχτα!
Αν έχω προγραμματίσει πχ. να κολλήσω το ενυδρείο αύριο, ξεκινάω τις κολλήσεις των κοντρών σήμερα το βράδυ αργά (σαν τελευταία δουλειά πριν κοιμηθώ), μένουν τη νύχτα να στεγνώσουν και μέχρι την άλλη μέρα το πρωί έχουν σταθεροποιηθεί 100%. Και δεν με νοιάζει να περιμένω περισσότερο, γιατί το μόνο που θέλω σε αυτή τη φάση, είναι σταθεροποίηση (για να μπορέσω να κολλήσω) και όχι απόλυτη στεγανότητα της κόντρας (πάνω στην πλευρά). Θεωρώ λοιπόν ότι δεν χάνω χρόνο, αντίθετα, το όφελος που έχω (δεν χρειάζομαι δεύτερο άτομο) είναι πολύ σημαντικό, ειδικά εάν σου είναι δύσκολο να έχεις την βοήθεια κάποιου, όποτε εσένα σου “καπνίσει” να κάνεις ενυδρείο… Άσε που σε βοηθάνε πάρα πολύ οι κάτω οδηγοί και οι ήδη κολλημένες κόντρες στις μεγάλες πλευρές, στο να δέσεις πιο γρήγορα και πιο σωστά την όλη κατασκευή.

Ενα άλλο όφελος που έχει αυτό το σύστημα, απ' ότι είδα, είναι η τέλεια εφαρμογή των κοντρών στα πλαινά, χωρίς το γνωστό πρόβλημα του να μην μπορεί να κάτσει σωστά, λόγω της αναγκαστικής περίσσιας σιλικόνης στις ενώσεις των γωνιών. Και αυτό το πετυχαίνω με το προ-κόλλημα.

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να προσέξει κάποιος που θα εφαρμόσει αυτή την ιδέα, είναι ότι πρέπει να τηρήσει πάρα πολύ καλά την ακρίβεια των αποστάσεων και των κενών που αφήνει, για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων μετά… Και τι έχω κάνει γι’ αυτό? Έχω φροντίσει να κόψω μαζί με τα τζάμια μου, φιλετάκια πόντου από το ίδιο πάχος τζαμιού που φτιάχνω το ενυδρείο, ώστε να τα χρησιμοποιώ σαν μετρητές-αποστάτες (κατά το πάχος τους), για τον σωστό υπολογισμό των κενών που πρέπει να μείνουν δεξιά και αριστερά από τις κόντρες, καθώς και για το κενό που πρέπει να μείνει στη βάση, για το μετέπειτα “κάθισμα” των πλευρών. Αυτά τα φιλετάκια-κολωνάκια, χρησιμοποιώ όπως είπα πιο πάνω, εάν χρειαστεί, σαν συμπληρωματικό δέσιμο σε τυχόν ασθενές κόλλημα τζαμιού, αν διαπιστώσω φυσαλίδες στο τέλος… (βλέπε σχήμα).

Οσο για το πάτημα των κάτω κοντρών στη βάση, μην ξεχνάτε ότι έχουμε τα 4 κολλημένα πηχάκια, που προσθέτουν μεγάλη σταθερότητα και αντοχή, και επίσης, επειδή κάτω οι δυνάμεις είναι μεγαλύτερες, οι κάτω κόντρες πρέπει οπωσδήποτε να είναι πιο πάνω από τη βάση – 5 πόντοι είναι αρκετοί – ειδικά σε μεγάλα και ψηλά ενυδρεία.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  kontres_5.jpg
Εμφανίσεις:  704
Μέγεθος:  28,3 KB  
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη filoxenos : 19-03-06 στις 00:40
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,03366 seconds with 11 queries