Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 18-03-06, 12:56
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 15-07-2005
Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Μηνύματα: 646
Arrow Διευκρινήσεις για κόντρες...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lasal
Οχι δεν ειναι καλή ιδέα και είναι μεγάλο λάθος που όποιος δεν το έχει δοκιμάσει μπορεί να φάει άνετα τα μούτρα του και θα εξηγήσω γιατί. Αν για οποιαδήποτε λόγο τα 2 κάθετα πλαινά ειναι λίγο ποιο στενά, στραβοκομένα ή φάλτσα τότε μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως και να μην μπορεί να τετραγωνιστεί και να κλείσει σωστά.
Lasal, σέβομαι υπερβολικά τη γνώμη σου (έχεις αποδείξει άλλωστε τις γνώσεις σου σε πάρα πολλά ποστ), αλλά μάλλον έχω την εντύπωση ότι κάτι δεν κατάλαβες καλά στην περιγραφή μου, ενδεχομένως.

Και για να γίνουν πλήρως κατανοητά αυτά που περιέγραψα παραπάνω (ο τρόπος δηλαδή, προ-κόλλησης των μεγάλων κοντρών και η “συναρμολόγηση” της κατασκευής), παραθέτω παρακάτω 4 σχέδια. Προσπάθησα να είναι όσο το δυνατόν πιο αναλυτικά, ώστε να βοηθήσουν αντί να μπερδέψουν.

Η προ-κόλληση των κοντρών και των οδηγών, δεν εμποδίζει το "τετραγώνισμα", ίσα-ίσα που το βοηθάει. Να διευκρινίσω όμως εδώ, ότι όταν φτάσουμε στο κόλλημα των πλευρών πάνω στη βάση, αυτό πρέπει να γίνει προοδευτικά, ξεκινώντας πρώτα από την μία μικρή, μετά την επόμενη μεγάλη, μετά την δεύτερη μικρή και τέλος την τελευταία μεγάλη.

Εάν γίνει έτσι, δοθεί προσοχή στις ακρίβειες των κολλημάτων των οδηγών και δεν το παρακάνουμε με την σιλικόνη στα αρχικά στάδια, γίνεται εύκολη, γρήγορη και σωστή δουλειά, χωρίς να χρειάζεται βοηθός. Αυτό ισχύει για κατασκευές μέχρι μήκος περίπου ένα μέτρο. Σε μεγαλύτερα ενυδρεία πάντως, μάλλον καλό είναι να υπάρχει χέρι βοηθείας (αν και εγώ, ακόμα και το μεγάλο που ετοιμάζομαι να ξεκινήσω να φτιάχνω μόλις τελειώσω τη βάση του, μόνος μου θα το κάνω...)

Και τά λέω αυτά, έχοντας φτιάξει συνολικά μαζί με τα δικά μου, εφτά μέχρι σήμερα. Και πίστεψέ με, δεν αντιμετώπισα πρόβλημα εφαρμογής, αλλά όταν παραλαμβάνω τα τζάμια από τον τζαμά, τα τσεκάρω, τα μετράω και αν δεν είναι σωστά, απλά δεν τα παίρνω και τον βάζω να τα ξανακόψει… Και το κάνω αυτό, έχοντάς του τονίσει προηγουμένως για τη χρήση που τα θέλω και ότι πρέπει να είναι ακριβώς κομμένα και γωνιασμένα…
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  kontres_1.JPG
Εμφανίσεις:  708
Μέγεθος:  39,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  kontres_2.JPG
Εμφανίσεις:  721
Μέγεθος:  45,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  kontres_3.JPG
Εμφανίσεις:  689
Μέγεθος:  39,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  kontres_4.JPG
Εμφανίσεις:  677
Μέγεθος:  40,7 KB  
__________________
-ΒΓΑΛΤΕ τους Μονομάχους από τα βάζα! Δεν είναι ελιές..!
-Προσπαθώ να μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01730 seconds with 11 queries