Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-03-06, 10:58
Το avatar του χρήστη filoxenos
filoxenos Ο χρήστης filoxenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα - Βύρωνας
Question Νηκτική κύστη & λαβύρινθος

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Mariel
η νηκτικη κυστη δεν υπαρχει απο την αρχη,δημιουργειται μετα απο περιπου 3 εβδομαδες,και τοτε θα δουμε τα μικρα να ανεβαινουν για την πρωτη τους ανασα.τις πρωτες εβδομαδες απλα πεθαινουν τα πιο αδυναμα,συνηθως τις πρωτες 7-15 μερες.
Μισό λεπτάκι... Εδώ νομίζω ότι έχει γίνει ένα μικρό μπέρδεμα... ή εγώ έχω μπερδευτεί...
Από όσο ξέρω, άλλο πράγμα η νηκτική κύστη ("σάκος" που τα ψάρια γεμίζουν με αέρα και μέσω του οποίου μπορούν να πλοηγηθούν στην κολύμβηση) και άλλο ο λαβύρινθος (συμπληρωματικό όργανο αναπνοής σε κάποια είδη ψαριών).
Λογικά - δεν είμαι ιχθυολόγος, ούτε ειδικός και παρακαλώ διορθώστε με - η νηκτική κύστη, πρέπει να δημιουργείται τις πρώτες ημέρες, αλλοιώς τα ψάρια δεν θα μπορούσαν να κολυμπήσουν. Και νομίζω ότι η νηκτική κύστη δεν έχει σχέση με την ανάσα (τροφοδοσία οξυγόνου?) του ψαριού.
Εδώ αναφερόμαστε στον λαβύρινθο, ο οποίος πρέπει να έπεται σαν δημιουργία της κύστης λογικά, (γιατί πως θα πλοηγηθεί το ψάρι να πάει στην επιφάνεια να πάρει την ανάσα..?) και το ερώτημα είναι, πότε δημιουργείται το όργανο αυτό?
Ξαναλέω, ότι οι γνώσεις μου είναι πολύ περιορισμένες στο συγκεκριμένο θέμα (περισσότερο με τη λογική προσπαθώ να βγάλω συμπέρασμα) και οι ερωτήσεις έχουν την έννοια της σωστής πληροφόρησης και γνώσης, από αυτούς που γνωρίζουν.
Οσο περισσότερα γνωρίζουμε για τους οργανισμούς που έχουμε αναλάβει να διατηρούμε, τόσο καλύτερα θα παίξουμε αυτό το ρόλο...

Page generated in 0,01349 seconds with 10 queries