Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Artemisia
Τα σαλιγκάρια είναι physa fontinalis και μάλλον είχαν αυγα οι ανούμπιες σου . Δεν είναι κάτι ανησυχητικό αλλά αν δεν σου αρεσουν αφαίρεσέ τα με το χέρι. Οι κιχλίδες μάλλον θα τα φάνε 
|
αρτεμησια σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση οπως και τον φιλο ταγκανικα !
ναι διαβασα οτι δεν ειναι κατι ανυσηχιτικο ...βεβαια η ανουμπια εχει βγει εδω και 20 μερες και μου κανει εντυπωση οτι τωρα εμφανιστηκαν ..προφανως ηταν αυγα ...
το αλλο που με ανησυχει ειναι αυτο που διαβασα:
Ένα συγκεκριμένο είδος μάλιστα και κοινός λαθρεπιβάτης το Physa Fontinalis μας
βφωνάζειβ όταν το ενυδρείο μας έχει έλλειψη οξυγόνου ή κακής ποιότητα νερό εγκαταλείποντας τα φυτά, ξύλα και άλλα διακοσμητικά του ενυδρείου σκαρφαλώνοντας ομαδικά στα ψηλότερα σημεία του ενυδρείου συνήθως στα τζάμια κοντά στην επιφάνεια.
γιατι αρκετα και εγω τα βλεπω να σκαλφαλωνουν κοντα στην επιφανεια οποτε λεω τι γινεται ? (κακη ποιοτητα νερου ?? καθε 5 μερες αλλαζω 40 % απο προφιλτρα που δεσμευουν το χλωριο κλπ και προσθετω και λιγο prime για να ειμαι σιγουρος οπως επισης και οξυγονο εχω αναταραξη στην επιφανεια + κυκλοφορητη)
επισης ειναι πανω στις πετρες ..που λεω οκ να φανε και λιγο αλγη που εχω γεμισει ..
Τελος οι κιχλιδες .. δεν τα ακουμπανε προς το παρων .. ειναι μικρα τα saulosi μαλλον μηπως γ αυτο ? περιπου 2 cm