Γεια σε όλους,
μετά από όλα αυτά που διάβασα περί κόστους reef κλπ. αποφάσισα να κινηθώ σε πιο "λογικά" πλαίσια.
Ο αδελφός μου έχει ένα ενυδρείο 190 λίτρα το οποίο δεν χρησιμοποιεί, το έχει και κάθεται ο εγκληματίας
Οπότε για να τον διευκολύνω και για να μην του πιάνει το χώρο λέω να ξεκινήσω ένα μικρό reefάκι με αυτό!
Θα προσπαθήσω να ενημερωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και σιγά σιγά θα το ξεκινήσω. Αλήθεια επειδή ήταν ενυδρείο γλυκού νερού μπορώ να χρησιμοποιήσω τίποτα από τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό;
Απλά θα προσπαθήσω τον εξοπλισμό που θα αγοράσω για το ενυδρείο να τον αγοράσω με γνώμονα (και στο βάθος του μυαλού μου θα υπάρχει) το 1000 λίτρων reef το οποίο θα είναι και ο επόμενος στόχος. Δηλαδή να μπορέσω όταν περάσω στο 1000άρι να μην πετάξω τον ήδη υπάρχον εξοπλισμό αλλά αν μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω ώστε να μειώσω το κόστος. Και όταν με το καλό πάω στο 1000άρι μπορώ να χρησιμοποιήσω το 190άρι για sump!!!
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος

και έχω κάποιες ιδέες που μπορεί βέβαια να είναι και βλακείες του αρχάριου απλά πολλές φορές μέσα από μια πρόταση μπορεί να βγει κάτι καλό. Με τον καιρό θα τις μοιραστώ μαζί σας για να τις συζητάμε απλά θέλω πρώτα να βεβαιωθώ ότι δεν πρόκειται για μπούρδες και μετά θα με πάρετε όλοι στο κυνήγι
Επίσης την άλλη Παρασκευή (17/3/2006) θα πάω Βαρκελώνη και έχει ένα μεγάλο δημοτικό ενυδρείο το οποίο και θα επισκεφτώ. Ελπίζω να βγάλω καμιά φωτογραφία για να την μοιραστώ μαζί σας.
Ξέρει κανείς αν έχει τίποτα φτηνό και καλό στη Βαρκελώνη για ενυδρεία; Αν κάποιος θέλει κάτι ας μου πει (εκτός από φανέλα του Ροναλτίνιο όπου έχω ήδη 4 παραγγελίες

).
Να σας πω και ένα καλο! Χθες κατέβασα από το internet ένα ebook σχετικά με reef. Ήταν 107ΜΒ!!! Το κακό είναι ότι είναι στα Ρώσικα!!! Ξέρεις κανείς να του το στείλω.
Σας χαιρετώ
Μάνος
ΥΣ: καλά τελικά έχουμε πολύ ωραία Smilies!!!