Λοιπόν, συνέχεια στο σήριαλ και η κατάσταση έχει ως εξής:
1. Ο μικρός δεν έχει φύγει καθόλου από τη φωλιά, δεν έχει φάει τίποτα από χθες το μεσημέρι στις 1.00 (33 ώρες μέχρι τώρα), προσέχει συνέχεια τα αυγά και τα μαζεύει τακτοποιώντας τα στη φωλιά. Βέβαια, του έχουν ξεφύγει μερικά (καμιά δεκαριά νομίζω), τα οποία δεν τα είδε όσες φορές κατέβηκε κάτω, αλλά φαντάζομαι δεν πειράζει…
2. Το πρόβλημα είναι ότι δείχνει φοβερά ταλαιπωρημένος και κουρασμένος. Βλέποντάς τον έτσι κουρασμένο, σκέφτομαι πόσο θα αντέξει ακόμα με φώτα αναμμένα, χωρίς φαΐ κλπ…
3. Επίσης, κάποιες στιγμές (αρκετά συχνά θα έλεγα) τινάζεται, κάνοντας κάτι σαν σπασμωδική κίνηση.
μηπως πεφτει κανενα αυγο πανω του?εμενα συνηθως τοτε το κανουν αυτο.
4. Παρατήρησα ότι η κοιλιά του είναι λίγο πρησμένη, αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου ή να φαίνεται έτσι, λόγω του ότι έχει αδυνατίσει το υπόλοιπο σώμα του, εξ αιτίας της αποχής από το φαγητό.
πολυ πιθανον να εχει φαει τα αγονιμοποιητα η χαλασμενα αυγαγι'αυτο τη βλεπεις φουσκωμενη
5. Άλλο πρόβλημα είναι ότι ανακάλυψα αρκετά πλανάρια στο ενυδρείο.
6. Επίσης το δάπεδο, θέλει καθάρισμα, αλλά δεν τολμώ να το κάνω, γιατί φοβάμαι μην χαλάσει η φωλιά. Φοβάμαι ότι μάλλον θα πρέπει να αλλάξω και λίγο νερό… Αλλά το αφήνω για αργότερα (ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα όσα μικρά βγουν…).
μην πειραξεις τιποτα οσο ειναι μεσα ο πατερας.αφου τον βγαλεις και παλι οχι τις πρωτες μερες
7. Τα αυγά παραμένουν στη θέση τους και εξακολουθούν να είναι άσπρα. Έτσι πρέπει να είναι το χρώμα τους μετά από σχεδόν 1,5 μέρα?
εισαι σιγουρος οτι δεν εχουν εκκολαφθει?μηπως απλα δεν το προσεξες?κανονικα θα επρεπε να εχουν ηδη εκκολαφθει και κοιταζοντας απο το ιδιο επιπεδο με αυτο των φυσαλιδων να βλεπεις μικρες ουρες να κρεμονται προς τα κατω
φωτο απο
http://www.bettaterritory.nl
8. Θερμοκρασία στους 29 σταθερά…
9. Ύψος νερού = 20 πόντοι και χωρίς βυθό κάτω (σκέτο το γυαλί).
πολυ το'χεις το νερο.κανονικα θελει γυρω στους 13.για να καταλαβεις στους 20 πρεπει να το'χεις οχι νωριτερα απο τον μηνα....
10. Ξεκίνησα σήμερα το μεσημέρι (Τρίτη) την καλλιέργεια αρτέμια και επειδή συνήθως, έτσι που την κάνω, μου παίρνει περίπου 3 ημέρες για να βγούνε τα μικρά, υπολογίζω ότι την Παρασκευή θα είναι έτοιμες για τάισμα. Μήπως θα είναι νωρίς? (με δεδομένο ότι όποια μονομαχάκια βγουν, αυτό μάλλον θα γίνει αύριο Τετάρτη).
γιατι σου κανει τοσες πολλες μερες να εκκολαφθει??οχι,αν ειναι ετοιμες παρασκευη καλα ειναι.
Παιδιά, βοηθάτε λίγο την κατάσταση, γιατί πρώτη φορά μου συμβαίνει με Μονομάχους και δεν έχει βέβαια καμία σχέση με τα ζωοτόκα (πλάτυς και γκάππυς) που αναπαράγω…