Και εμένα με προβλημάτησε το θέμα της τροφής. Μάλιστα όταν την πρωτοέφερα στο σπίτι είχε μερικώς αποψυχθεί! ¨Ομως τάισα με αυτήν σε δύο διαφορετικά ενυδρεία, και έχω ξαναταίσει με αυτήν άλλες δύο φορές χωρίς κανένα σύμπτωμα δηλητηρίασης! Επίσης επαναλαμβάνω τη θεραπεία και σήμερα είμαι στην 6η από τις επτά ημέρες, με ελαφρώς μικρότερη δοσολογία 15% της συνιστόμενης. Δεν υπάρχουν, παρόμοια συπτώματα, με τη προηγούμενη φορά, πέραν από την ενόχληση των 4 Κuhli που έχω τα οποιά δείχνουν σχεδόν πάντα με την προσθήκη κάποιων φαρμάκων κάποιο είδος εκνευρισμού!
Το προηγούμενο φαινόμενο ήταν κάποιο είδος οξείας δηλητηρίσαης που δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει την αιτία! Δεν πρέπει να ήταν αμωνία, καθώς οι μετρήσεις εξακολουθούν να είναι σχεδόν μηδενικές, με δύο διαφορετικά τεστ! Τείνω να πιστέψω πως οφείλεται σε κάτι από την σχετικά απότομες αλλαγές που έγιναν, (καθαρισμός του ενός φίλτρου, προσθήκη φρσκων τροφών, γεναίο κλάδεμα, σκούπα βυθού, επαναλίπανση, φαρμακευτική αγωγή κ.τ.λ). Ϊσως όλα αυτά μαζί ή κάποια από αυτά δημιούργησαν κάποια απότομη αλλαγή στο ενυδρείο που δεν είναι ανιχνεύσιμη με με τα κλασικά τεστ αμωνίας, νιτρωδων, νιτρικών και ΡΗ. Το ενυδρείο ήταν αφημένο σχεδόν στη τύχη του για σαραπέντε μέρες, (γινόταν μόνο αυτόματη αναπλήρωση και εβδομαδιαία αλλαγή νερού). Ισως η απότομη και μαζική επέμβαση κάτι προξένησε που δυστυχώς δεν το εντόπισα, ωστε να αποφύγω το ίδιο λάθος στο μέλλον! Ενδέχεται να ήταν και ηραγδαία αλλαγή στο μικροκλίμα του ίδιου του δωματίου του ενυδρείου, που παρέμενε κλειστό καλοκαιριάτικα και άνοιγε παρά μόνο, για λίγα λεπτά κάθε εβδομάδα και ίσως δεν αεριζόταν επαρκώς! ϊσως τραβηγμένο, αλλά όχι και απίθανο, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για δωμάτιο 3Χ3μ το οποίο φιλοξενεί δύο ενυδρεία ένα 60λτ και ένα 450 το οποίο επιπλέον διαθέτει και CO2. Bέβαια οι θάνατοι έγιναν μία εβδομάδα αργότερα και αυτή η εξήγηση μου φαίνεται και εμένα, τραβηγμένη από τα μαλλιά!
|