Καλησπέρα! Έβαλα βαζελίνη στο σκιμμερ και κάπως ηρέμησε η φασαρία!
Γενικά ταΐζω ελάχιστα για να μην έχω πρόβλημα με τα θρεπτικά.
Εχθες έκανα αλλαγή 20 λίτρα και ξεκίνησα mb7 και βλέπουμε. Πάντως εμένα δεν μου βγαίνει απ το μυαλό ότι τα special blend βοήθησαν στην έξαρση του κυανού στο ενυδρείο μου.
Το σκιμμερ πλέον δεν βγάζει πολύ βρομιά(σε σχέση με την αρχή) και νομίζω ότι παίζει ρόλο σε αυτό ότι ταΐζω ελάχιστα.
Ο βράχος γεμίζει κοραλλινη με γοργούς ρυθμούς. Η κοραλλινη ρε παιδιά δεν κλείνει τους πόρους στους βράχους όπου αποικουν βακτήρια? Αν γεμίσει όλος ο βράχος κοραλλινη δεν θα πεσει η βιολογική του απόδοση λόγο κλεισίματος των πόρων του?
Δεν θέλω να αλλάξω σκιμμερ γιατί είναι καινούριο και επίσης δεν θέλω να ρίξω και άλλα λεφτά σε μηχανήματα σε αυτό το ενυδρείο γιατί ήδη σκέφτομαι για μεγαλύτερο.
Δεν εχω σκοπό να πάω σε πιο απαιτητικά κοράλλια απ αυτά οπότε και ένα uln σύστημα δεν ξέρω αν θα βοηθούσε τα συγκεκριμένα κοράλλια που έχω. Δεν ξέρω καν αν το 0,009 φωσφορικά είναι οκ η χρειάζονται λίγο πιο πολλά τα κοράλλια. Βλέπω ενυδρεία με πολύ περισσότερα θρεπτικά απ το δικό μου να μην έχουν ίχνος κυανού.
Η αλήθεια είναι ότι το σκαλίζω και εγώ συχνά το σύστημα δεν το αφήνω να ηρεμήσει. Λόγο απειρίας συμβαίνει αυτό, τώρα μαθαίνω την συμπεριφορά ενός θαλασσινού ενυδρείου και των ζωντανών που φιλοξενεί.
Βλέπουμε πως θα πάει με τα mb7 πλέον.
Χθεσινές μετρησεις
Αλατοτητα 1026
PH 8,3
Θερμοκρασια 27,7
Αμμωνια 0
No2 0
No3 2,5
Ca 430
Mg 1425
Kh 8, 9
Φωσφορικα 0.009