Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-02-06, 12:17
Το avatar του χρήστη Tricky
Tricky Ο χρήστης Tricky δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαλανδρι , Αττικης
Προεπιλογή

Φιλε Αντωνη ,

οπως τυχον θα εχεις δει , εχω ξεκινησει και εγω ενα παρομοιο project ...χωρις να ειμαι ειδικος , στην πορεια εμαθα/παρατηρησα καποια πραγματα τα οποια και σου καταθετω με καποια επιφυλαξη :

1. Παροτι αγορασα και εγω ζωντανη αμμο (τουλαχιστον φθηνοτερα απο οτι παλιοτερα που την εβρισκες με 55 ευρω το δεκακιλο) , δεν πειστηκα για την χρησιμοτητα της .Αναφερομαι στην αμμο που ειναι συσκευασμενη/σφραγισμενη σε τσουβαλακι με θαλασσινο νερο και βακτηρια.Δεν καταλαβαινω τι ακριβως προκειται να προσφερει στο ενυδρειο ή τουλαχιστον τι περισσοτερο απο το να προσεθετα βακτηρια (στυλ stress zyme) εγω μονος μου.Υπο ποια εννοια ειναι κατι ζωντανο απο τη στιγμη που ειναι αεροστεγως κλεισμενο δεν καταλαβα. Γνωμη μου ειναι οτι εαν τιθεται θεμα περιορισμενων χρηματικων πορων καλυτερα να αφησεις αυτη πρωτη απο τα πλανα σου.

2. Αν και στην αρχη δυσπιστος , βεβαιωθηκα για την χρησιμοτητα του σκιμερ κυριως διαβαζοντας αρκετες εμπειριες χρηστων.Μπορει να φαινεται σαν εξτρα χρηματικο βαρος που υπο ορους και και σε fish only ενυδρειο μπορει να αποφευχθει , παρολα αυτα μπορει να κανει τη ζωη σου πολυ πιο ευκολη.Επισης μιλαμε για ''μηχανημα'' που με προσεκτικη μεταχειριση (εφοσον ειναι πλαστικη κατασκευη ) ειναι δυνητικα αθανατο (ισως με καποια αντικατασταση κυκλοφορητη/αεραντλιας).Εγω οσο και κουτο και αν ακουγεται εδωσα για σκιμερ τα διπλασια λεφτα απο οτι για το ενυδρειο (220 ευρω εναντι 115 ) αλλα πηρα σκιμερ που λειτουργει και σαν χημικο φιλτρο (εξοικονομιση 60-70 ευρω) και καλυπτει σχεδον οποιαδηποτε αναβαθμιση μπορει να κανω στο μελλον (η οποια ειναι δεδομενη).

Αυτα και βλεπουμε.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01697 seconds with 10 queries