Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tolee
γιατι να το κανει χειροκινητα και να μην γινεται μονο του (το φρεσκαρισμα του νερου)? ασε που η κινηση του νερου δινει αλλη αισθηση στο ολο "θεαμα" απο το να ειναι στασιμο.
|
Το φιλτρο δεν φρεσκαρει το νερο. Το διατηρει χωρις αμμωνια και νιτρωδη.
Αμμωνια και νιτρωδη σε αυτο το στησιμο δεν θα υπαρχουν.
Φρεσαρισμα του νερου θεωρουνται ολα τα υπολοιπα. Αναπληρωση ιχνοστοιχειων και μεταλλων, ισορροπια στο redox, αφαιρεση νιτρικων και φωσφορικών κλπ. To φιλτρακι δεν τα κανει αυτα.
Το μονο που θα μπορουσε να βοηθησει το φιλτρο εκτος της αμμωνιας και των νιτρωδων ειναι στην οξυγονωση με την αναταραξη του νερου. Εδω ομως δεν θα εχει κατι, που θα καταναλωνει τοσο οξυγονο ωστε να χρειαζεται αναταραξη.
Τα φυτα απο μονα τους ειναι φιλτρο και οξυγονωτής για τετοιου επιπεδου βιοφορτιο, οπως και ο βυθος. Απλα δεν πρεπει να αναταρασουμε την "ησυχια" του βυθου με ανακατεματα κλπ.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tolee
εγω παλι στα 10 λιτρα μερικες γαριδουλες θα τις εβαζα...
|
Εγω παλι δεν θα ειχα 10 λιτρα γυαλα ουτε για φυτα και σαλιγκαρι.