Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 20-02-06, 19:04
Το avatar του χρήστη gaia
gaia Ο χρήστης gaia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 24-01-2004
Περιοχή: θεσσαλονικη
Μηνύματα: 667
Προεπιλογή

Τελικά θα ''φορεθεί'' πολύ ο Amano φέτος.Είχα στήσει , όπως ξέρεις, ένα 80Χ45Χ45 στο γραφείο με σκοπό να απεμπλακώ σταδιακά ή να ξεφορτωθώ με λίγα λόγια το full planted το οποίο θα μετέτρεπα αργότερα σε φυτεμένο low mentenance με hardscape από βράχους , σε iwagumi δηλαδή. Κι εκεί που έψαχνα για βράχια μου προέκυψαν ρίζες που μου άρεσαν και τσουπ φτιάχνω το 80αρι στο γραφείο το περασμένο Πάσχα και ενώ το είχα εξοπλίσει από τότε με τα πάντα (pressuriest Co2 , λάμπες κλπ.) του έβαλα νερό το προηγούμενο Σάββατο .Σβέλτος έτσι ; Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πήγαινε το χέρι να ξηλώσω το ενυδρείο στο σπίτι αλλά όπως βλέπω οι μέρες του είναι λίγες αφού έχω βρει ήδη κάποιες πέτρες αλλά δεν είναι αυτές που θα 'θελα .
Για το e.parvulus είχα κι εγώ την σκέψη να το βάλω για "γκαζόν" αλλά θα έκρυβε τις ρίζες που πατούσαν στο χαλίκι και απ'ότι βλέπω το ίδιο θα γίνει και με τις δικές σου ρίζες Μιχάλη και κατέληξα στο cuba με πιθανή την ύπαρξη του e.parvulus αλλά ως midground περιφερειακά από τα πιο ψηλά μέρη της κατασκευής με τις ρίζες.Εφόσον δεν βρεις κάτι χαμηλώτερο για τον φωτισμό σου προσπάθησε να σηκώσεις την όλη κατασκευή με πέτρες ή και να δημιουργήσεις κάποιο "λόφο" με το χαλίκι σου όπως έκανα εγώ.
Το background έτσι όπως το βλέπω χωρίς νερό και φυτά δεν μου αρέσει αλλά μπορεί να δείχνει ωραία αν φαινεται μόνο ένα σωστά επιλεγμένο μικρό κομμάτι του.
Στην φωτογραφία η κατασκευή με τις ρίζες καταλαμβάνει τα 2/3 του πυθμένα ενώ πρέπει η όρθια ρίζα να βρίσκεται στα 2/3 της "οθόνης" του ενυδρείου σου.
Νομίζω ότι γενικά οι σπηλιές δύσκολα απεικονίζονται φυσικά σε μικρά ενυδρεία.
Για το χαλίκι πιστεύω ότι με το συγκεκριμένο background ένα σκουρόχρωμο ταιριάζει καλύτερα.
Το ζευγάρι με τα Nannacara που φαίνεται στις φωτό τα έβαλα στο νέο ενυδρείο την επόμενη από την μέρα που το γέμισα (το 1/2 νερό και το 1/4 του φίλτρου ήταν από το παλιό ενυδρείο) και χθες είδα τον αρσενικό στην μία γωνία και την μητέρα πλέον να προσέχει ΄τ' αυγά της , οπότε αν μου βρεις φαγητό για τα μικρά έχεις το κεντρικό σου κομμάτι.
Και αφού τα ενυδρεία μας είναι αδερφάκια ας μοιραστούν στέγη σ' αυτό το post.
Το ενυδρείο είναι δέκα ημερών και τα φυτά που παίζουν στην λίστα είναι εκτός από το cuba και την moss , η blyxa japonica το Cyperus helferi; και ένα ακόμη που δεν θυμάμαι το όνομα του , προς το παρόν απολαμβάνω την ανεμελειά της moss και όταν βρεθεί λίγο χρόνος και τα φυτά...οι λάμπες είναι έτοιμες.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  001.JPG
Εμφανίσεις:  872
Μέγεθος:  47,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  01.JPG
Εμφανίσεις:  772
Μέγεθος:  33,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  03.JPG
Εμφανίσεις:  761
Μέγεθος:  30,5 KB  
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01702 seconds with 11 queries