καλημερα , επειδη δεν εχει μηκος το ενυδρειο ο κυκλοφορητης δεν θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατος ,αλλ μπορεις να κανεις οτι εκανα δηλ ο κυκλοφορητης να μην χτυπαει απευθειας τα κοραλια αλλα απο "σποντα"
Εγω τον εχω (τον κυριως 2500lt/h)να σημαδευει προς το πλαι (στο πλαινο τζαμι) κ λιγο χαμηλα οποτε το νερο με την επιστροφη που κανει απο την σποντα μετα χτυπαει τα κοραλια ,αλλα ετσι με πολυ μικροτερη δυναμη
εχω κ ενα 2000lt/h να σημαδευει την επιφανεια για να κανει κυματισμο
με τους 2 κυκλοφορητες 2500+2000 + το φιλτρο του 700lt/h που λειτουργει κατα το ημισυ σαν κυκλοφορητης ,εχω δηλ παμω απο 5000lt/h στον κυβο 60lt αλλα ειναι ετσι τοποθετημενει που τα κοραλια η κυκλοφορια απλα τα "χαιδευει "ελαφρα
βεβαια εξαρταται κια απο το στησιμο που εχει ο βραχος και τα κοραλια στο ενυδρειο
Το καπακι για μενα χρειαζεται -εκτος αν δεν γινεται αλλιως - για 3 λογους , 1ον για την εξατμιση 2ον για την σκονη που θα μπαινει χωρις αυτο κ 3ον για κατι πηδηχτουληδες αλα και σαλιγκαρια η αστεριες που μπορει να βγουν εξω χωρις αυτο. Οι πιο ειδικοι ας πουν γνωμες γιαυτο εγω με τα λιγα που ξερω αυτο πιστευω
|