Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 17-02-06, 11:11
Το avatar του χρήστη silveraro
silveraro Ο χρήστης silveraro δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 16-09-2004
Περιοχή: Athena
Μηνύματα: 90
Exclamation

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Tolis
Η UV δεν καθαριζει το νερο - σκοτωνει παθογονα αλγες κλπ.
Η υπερχειλιση σου ειναι ψηλα?
Η UV εκτός απο αυτά καθαρίζει απο οσο ξέρω και κάποια αιωρούμενα μικροσωματίδια. Δεν θυμάμαι ακριβώς ποια μικροσωματίδια, πιστεύω οτι μάλλον πρόκειται για οργανισμούς οι οποιοι απο την χρήση της UV πεθαίνουν και μετα συλλέγονται απο το μηχανικό φιλτράρισμα.
Η υπερχείληση είναι ψηλά, ναι. Οι επιστροφές είναι σωλήνες οι οποίοι έχουν τρύπες απο πάνω μέχρι κάτω και ωθούν το νερό πρός την υπερχείληση, δηλαδή πρός την απέναντι πλευρά. Φυσικά η ώθηση δεν είναι αρκετή για να υπάρχει "φυσιολογική" κίνηση του νερού μέσα στο ενυδρείο.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Σε τοσο μεγαλο μήκος λογικο ειναι η επιστροφη να μην φτάνει να το ανακατεψει ολο, ακομα και αν η υπερχειλιση ειναι στην αλλη ακρη απο την επιστροφή. Θεωρητικώς, επιστροφη νερού και απο τις δυο ακρες και διπλες υπερχειλισεις στο κεντρο (φτιαχνοντας δυο περιοχες του 1 μετρου) θα ελυναν το προβλημα, αλλα αυτο τωρα ειναι μαλλον δυσκολο.
Ισως η μονη πρακτική λυση ειναι η τοποθετηση 1-2 κυκλοφορητων μεσα στο ενυδρείο ωστε να υπαρχει παντου κινηση του νερού.
Κατι τετοιο http://www.marinedepot.com/aquarium_...et.asp?CartId=
Επισης υπαρχει ενα μοντελο της hagen αν θυμαμαι καλα οπου η εξοδος γυριζει προς διαφορες μεριες, χωρις να ειναι ιδιατερα ακριβή.

Το θέμα είναι σε πιο σημείο να βάλω τους κυκλοφορητές αυτούς? Στην μέση του ενυδρείου? Ή μήπως να τους βάλω στην άκρη που έχω τις επιστροφές? Υπάρχει περίπτωση η θολούρα να οφείλεται σε κάποιο άλλο παράγοντα? Να επισημάνω οτι η κλασική θολούρα του "Στρωσίματος" έφυγε τις πρώτες τρείς εβδομάδες. Μήπως δεν έχω καλό μηχανικό φιλτράρισμα? Μήπως το ενυδρείο έχει την ανάγκη απο ενα ξεχωριστό φίλτρο μόνο για μηχανικό φιλτράρισμα?
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01830 seconds with 10 queries