Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-06, 04:06
Το avatar του χρήστη Strahos
Strahos Ο χρήστης Strahos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από filoxenos
Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει κανένα ρόλο στην ποσότητα του co2 που μπαίνει στο ενυδρείο, ο όγκος της φιάλης?
Νομίζω, ότι οποια φιάλη και να χρησιμοποιήσεις (1 ή 1,5 ή 4 λίτρα) το ίδιο co2 θα μπει στο τανκ. Περισσότερο νομίζω παίζει ρόλο η αναλογία του μίγματος και το κενό που αφήνουμε από πάνω, καθώς και η διάχυση που πετυχαίνουμε μέσα στο νερό... Ο όγκος της φιάλης, επηρρεάζει μόνο τον χρόνο διάρκειας της παροχής.
Παρακαλώ, εάν κάνω λάθος διορθώστε με...
στην περίπτωση που έχουμε μεγάλη φιάλη και συνεπώς περισσότερη ζάχαρη, νερό και μαγιά παράγεται στον ίδιο χρόνο περισσότερο co2 απ'όσο μπορεί να παράγει μια μικρή με μικρότερες ποσότητες από τα παραπάνω. είναι σαν να διαιρείς το μείγμα σε μικρά μέρη οπότε το σύνολο των φυσαλίδων θα είναι αναλογικά μικρότερο=λιγότερο co2

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lasal
Αυτό δεν ειναι μόνον ph crash αλλα και δηλητηρίαση απο co2.
Tι KH εχεις?????
Και το κυριότερο ερώτημα.......γιατί δεν ρώτησες πριν το βάλεις στο 12λιτρο?
ΥΓ.
Μόλις τώρα ειδα και το προχθεσινό ποστ σου
Μάλλον βιάστηκες υπερβολικά.
η αλήθεια είναι οτι βιάστηκα γιατί δεν μπορούσα να έχω στο νου μου οτι ο sae υποφέρει ph 8.5 και κάτι τιμές kh στα ύψη και φοβήθηκα μην πάθει τίποτα. πήγα να κάνω καλό και έκανα βλακεία. τον είχα μεγαλώσει τόσο καλά και είχε πάρει φοβερό χρυσαφί χρώμα και λυπήθηκα πολύ. περίμενα μία απάντηση αλλά αυτή δεν ήρθε γρήγορα και φοβήθηκα πως θα ήταν πολύς ο χρόνος για το ψάρι με τέτοιες τιμές. είχε συνηθίσει και αλλιώς. βλακεία μου, τι να πω...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01395 seconds with 10 queries