Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 14-03-17, 00:55
Το avatar του χρήστη leonardos
leonardos Ο χρήστης leonardos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 19-10-2015
Περιοχή: Πρεβεζα
Μηνύματα: 1.102
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από zumeniasimpp Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπέρα! είμαι καινούρια στο χώρο του θαλασσινού ενυδρείου..αποφάσισα και αγόρασα ένα ενυδρείο 63 λίτρων και ξεκίνησα να φτιάχνω το θαλασσινό μου από το 0.έβαλα νεκρό αραγωνιτη, πρόσθεσα το αλάτι μου, έβαλα ένα ζωντανό κι ένα νεκρό βράχο(για να μπολιαστει)έχω ένα βιολογικό φίλτρο με άνθρακα και αντί φώσφορο μέσα, θερμοκρασία περί το 25 και αλατοτητα περί το 1.025. έβαλα για αρχή δύο κλοουνακια.μετά από μια εβδομάδα ο βράχος μου γέμισε άλγη ακόμα και ο αραγωνιτης μου.πήρα λοιπόν ένα καθαριστη και ένα σαλιγκαρι και αμέσως έφτιαξε. πήρα κι έκανα και α πρώτα μου τεστ αμμωνίας και νιτρικά.το νιτρικο βγήκε. μηδενικό.της αμμωνίας ελαφρώς γαλακτερο άσπρο όχι κίτρινο όμως. σήμερα έβαλα και 2 γαρίδες μου διαφεύγει όμως οι ονομασιες τους. αναρωτιέμαι λοιπόν τα εξης:
1.τι κάνω για την αμμωνία μου?
2.θέλω να βάλω και τη λεγόμενη "ντορυ".μπορώ?
3.γενικά τι άλλο μπορώ να βάλω μέσα από ψάρια?
4.ανεμωνη?ούτε να το σκέφτομαι?
5.από φυτά, μανιτάρια, γενικά να δώσω λίγο χρώμα στο ενυδρείο, τι μπορώ να βάλω?
6.αυτό το skimmer τι είναι?
κατ αρχας καλος μας ηρθες και καλη πορεια στα αλατια σου ευχομαι. απο βοηθεια θα εχεις οση θες αλλα κανε μου την χαρη για αρχη να ριξεις μια ματια στο φορουμ για τα περι θαλασσινου

τωρα απο κει και περα. νομιζω οτι βιαστηκες παρα πολυ να βαλεις ζωντανα πρην μυδενιστει η αμωνια αλλα αφου το εκανες τωρα πρεπει να κανεις υπομονη. το ενυδρειο σου δεν εχει στρωσει ακομα!!! ελπιζω να επιβοιωσουν τα ζωντανα μιας και η αμωνια ειναι τοξικοτατη ειδηκα για τα ασπονδυλα.
κανε καλες αλλαγες νερου τακτικα και περημενε να στρωσει αμα θες προσθεσε και βακτιρια για να το βοηθεισεις

την "ντορυ" λυπαμε που στο λεω αλλα ξεχνα την κανονικα θελει ενυδρειο κοντα στα 800 λιτρα. καλητερα μινε με τα κλοουνακια
ριξε μια ματια εδω http://www.liveaquaria.com/product/a...plies.cfm?c=15

η ανεμωνη ειναι ενα δυσκολο ζωντανο με απετισεις και βουλιση δεν θα την συνιστουσα για αρχη και ιδικα πρην διαβασεις αρκετα!

για να βαλεις κοραλια πρεπει να προμηθευτεις και ενα καλο φωτιστικομιας και ειναι φωτοσυνθετικοι οργανισμοι. επισεις με τα κοραλια το ενυδρειο σου θα αρχισει να εχει καταναλωσεις οποτε θα πρεπει να προσθετεις στοιχεια. οσο ποιο μικρο το ενυδρειο τοσο ποιο αποτομες οι αλλαγες στις μεταβλιτες και το θαλασσινο δεν αγαπαει τα αποτομα! παρ ολα αυτα ασφαλος και αν το θες μπορεις να βαλεις!

το σκιμμερ ειναι το βασικο σου φιλτρο και ουσιαστικα κανει διασπαση πρωτεινων. αποβαλει δηλ νεκρη οργανικη υλη (χοντρα χοντα). το θεορω απαραιτιτο και βασικοτατο!

τελος ξερω οτι θα φανω κουραστικος αλλα διαβασε!!! διαβασε τα θεματα των παιδιων εδω μεσα οπος και τα αρθρα για το θαλασσινο. οτι δεν καταλαβαινει.... εδω ειμαστε!!!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01719 seconds with 10 queries