Ξύλο κανέλας στο νερό ?
Καλημέρα στην παρέα
Κουβέντα να γίνεται, επειδή διαβάζω σε κάποια ποστ για την τοποθέτηση ξύλων κανέλας στο ενυδρείο η ερώτηση για να μαθαίνουμε είναι : Πότε επιλέγουμε να την βάλουμε, ποιες είναι οι ιδιότητες της κανέλας και τι βελτιώνει στο νερό - ψάρια, πόσο διάστημα διαρκούν αυτές, υπάρχει έστω εμπειρικά κάποια αναλογία ποσότητας - τεμαχίων ανά λίτρα που πρέπει να μπει για να δούμε το όποιο αποτέλεσμα ? |
Η κανέλα Κεϋλάνης χρησιμοποιείται σαν φυσικό αντιβακτηρικό.
Απελευθερώνει στο νερό τανίνες, αιθέρια έλαια και χουμικά, χρήσιμα στοιχεία για πολλά είδη ψαριών και ασπόνδυλων που ζουν σε νερά πλούσια σ' αυτά τα στοιχεία. 2-3 στικάκια κανέλας ανά 20 λίτρα νερού νομίζω αρκούν για κάνα μήνα και μετά τα αντικαθιστούμε. |
Merci Κλεόβουλε
|
Δινουν και γαματο χρωμα στο νερο!!!
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το Coolpad E501_EU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Coolpad E501_EU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
την κατεβασες τελικα ??? Γιατι και εγω θελω ενα κατεβασματακι.....
|
Παράθεση:
Κυκλοφορούν στο εμπόριο σκευάσματα που περιέχουν την ουσία "Coumarin", η οποία έχει απαγορευτεί από τα τρόφιμα γιατί προκαλεί βλάβη στο συκώτι και είναι καρκινογόνος Στο παρακάτω λινκ, οι τρόποι που ξεχωρίζουμε την Κανέλα Κευλάνης από την Κινέζικη https://www.ceylon-cinnamon.com/Iden...-Cinnamon.html Κι εδώ ένα κείμενο σχετικό με την ουσια Coumarin: Coumarin is a flavouring substance which is contained in relatively high concentrations in cinnamon varieties collectively known as "Cassia cinnamon". In especially sensitive persons, even comparatively small quantities of coumarin can cause liver damage, although the effect is usually reversible. Isolated coumarin must not be added to foods. However, to flavour foods, coumarin-containing plant parts may be used. For cinnamon-containing foods, new maximum permissible coumarin levels have been in place in the European Union since 2011. In contrast, there are no limit values for cinnamon as a spice. Consumers who take cinnamon-based food supplements should be aware that such products may contain high quantities of Cassia cinnamon. The BfR recommends moderate consumption of Cassia cinnamon. Consumers who frequently use large amounts of cinnamon as spice in their home cooking, for example for rice pudding with sugar and cinnamon, should use Ceylon cinnamon which contains low levels of coumarin. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:30. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board