Παρουσίαση νέου φυτεμένου για σχόλια/παρατηρήσεις - αρχάρια
5 Συνημμένο(α)
Τίτλος ενυδρείου: Juwel Vision 180 - ΦΥΤΕΜΕΝΟ
Διαστάσεις: 92*41*55 Λίτρα: 180 Χρόνος λειτουργίας: 6 μήνες Τύπος και διάρκεια φωτισμού: 2*35watt (HiLite T5 Day & Nature) - 8 ώρες Co2 και τρόπος διάχυσης: Φιάλη CO2 dennerle Λίπανση: Προϊόντα Seachem: Iron, Nitrogen, Phosphorus, Potassium, Trace Υπόστρωμα: Flourite black Φίλτρανση: JUWEL Bioflow Filter M: polypad, nitrax, amorax, siporax, ενεργός άνθρακας (seachem) Θερμοκρασία: 26-27 βαθμοί pΗ: 6,5 GΗ: 4 KΗ: 4 Λίστα φυτών: microsorum pteropus windelov, micranthemum monte carlo, Hygrophila difformis, Helanthium 'Quadricostatus', Ludwigia palustris, Rotala rotundifolia, Staurogyne repens Λίστα ψαριών και ασπόνδυλων: guppies, 5 neon tetra, 5 zebra danio Καλησπέρα σε όλους, είμαι νέα στο φόρουμ και στο χόμπι! Παράκληση για τις παρατηρήσεις σας. Τα φυτά αναπτύσσονται μεν, είναι όμως άτονα, χωρίς ζωηρά χρώματα. Όσο για τις άλγες, η μαύρη κάνει συχνά την εμφάνισή της ενώ η πράσινη στα ξύλα δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Με τη λίπανση ακόμη πειραματίζομαι στην ποσότητα, ακολουθώντας το προτεινόμενο πρόγραμμα για κάθε μέρα της εβδομάδας της SEACHEM. Αλλαγή νερού εβδομαδιαία 30%. |
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα, καλωσήρθες.
|
καλώς ήρθες στο φορουμ μας Αρετή!
πανέμορφο το ενυδρείο σου, σου εύχομαι καλή σταδιοδρομία! |
Παράθεση:
Ευχαριστώ! |
Καλώς ήρθες :)
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου, και τα φυτά δείχνουν υγιεί :) Τον άνθρακα γιατί τον έχεις ; Σου ρουφάει όλα τα λιπάσματα, θα πρέπει να τον βγάλεις. Επίσης με τις παράμετρες του νερού που έχει τα παιδεύεις λίγο τα Γκάπυ. Για αυτό θα σου πρότεινα να βγάλεις τα Γκάπυ , και ίσως να έβγαζες και τα Danio, θέλουν πιο κρύο νερό, και θα μπορούσες να μεγαλώσεις το κοπαδι των Νεον και θα έχεις και πολύ πιο καλό καπάδιασμα, γιατί και τα Νεον είναι λίγα για κοπάδι. Εχεις μετρήσει καθόλου Νιτρικά να δεις που βρίσκεσαι ; Να το ξαναπώ όμως πάλι, το ενυδρείο σου είναι πολύ όμορφο :) |
Παράθεση:
Ευχαριστώ καταρχάς! Δεν ήξερα για τον άνθρακα. Τον αφαιρώ λοιπόν και προσθέτω περισσότερο siporax (?) Νιτρικά παίζω 0-10. Για τον φωτισμό κάποιο σχόλιο; |
Πολύ καλή κίνηση να το αντικαταστήσεις με σιποράξ.
Για το φωτισμό σου απαντάνε τα φυτά σου :) Αν πάνε καλά ότι και να πούμε εμείς είναι άσκοπο :) Για αυτό θα σου πρότεινα να μη τον πειράξεις |
Παράθεση:
|
τώρα όμως που θα βγάλεις τον άνθρακα πρόσεξε λίγο με τα λιπάσματα
γιατί όσο είχες τον άνθρακα ήταν σαν να μη ρίχνεις για αυτό με προσοχή για να μην έχεις έξαρση άλγης |
Καλως ηρθες και απο μενα.Μαλακωνεις το νερο σου με οσμωση η τυρφη?
Τα φυτα σου τα βρισκω σε καλη κατασταση. |
Παράθεση:
έχω χρησιμοποιήσει ως υπόστρωμα το fluorite black της seachem 6 μήνες πριν που ξεκίνησα το ενυδρείο. Δεν έχω κάνει κάτι άλλο. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αν θυμάμαι καλά κάπου εκεί παίζει το νερό μας. Έχω το sera aqua test box για τις μετρήσεις μου. Είχα την εντύπωση ότι το CO2 δεν έχει νόημα να είνια ανοιχτό με σβηστό φως. Η φιάλη μου είναι μικρή (500γραμ). Τι συστήνεις; |
Αθηνα το νερο ειναι γυρω στο 7.5+-.Τα τεστ που εχεις δεν ειναι και τα πιο αξιοπιστα .Αν σου περισσευουν χρηματα αγορασε ph ,kh της api.Κανε τις μετρησεις να δουμε.
|
Παράθεση:
Όντως, γύρω στο 7,5. OK, σε ευχαριστώ πολύ!! |
Και εγω και οτι χρειαστεις εδω ειμαστε.Και παλι καλως ηρθες.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board