Κατασκευη ενυδρειου
Θα θελα να φτιαξω ενα ενυδρειακι για ενα συγκεκριμενο χωρο.Οι διαστασεις το βγαζουν στα 70 λιτρα.Τι τζαμι να χρησιμοποιησω;;;Η βαση να μπει κατω απ ολα τα πλαϊνα τζαμια ή στη μεση;;;Θα χρειαστουν κοντρες;Ροντε ή οχι;
|
Παράθεση:
|
Χωρις κοντρες.ετσι;;;
|
με 8αρι χωρίς,
με 6αρι ναι, για πες τις διαστάσεις ομως |
60μ#38υ#30β.Ειδα σ ενα σαιτ που δειχνει σε πινακα τα παχη πλευρικων τζαμιων κ βασης συναρτησει του μηκους κ βαθους.Με βγαζει σε 10αρα βαση και 6αρες πλευρες αλλα λεω να κανω 10αρα βαση με 8αρες πλευρες.
|
δες εδώ για πάχος τζαμιών http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
το 10αρι είναι υπερβολή, δεν χρειάζεται, ανεβάζεις βάρος και κοστος, πες μας ακριβώς τις διαστάσεις που θες |
5αρι τζαμι θες, με κοντρες πανω και κατω πλασιο, θα ναι αθανατο.;)
|
65Χ38Χ30
|
και με 5αρι ή 6αρι με κοντρες
ή 8αρι χωρίς κόντρες το 8αρι με τζαμια ροντε θα δείξει πολύ ομορφο, και δωσε λίγο ύψος παραπάνω, κάτι τέτοιο προσωπικά θα το έκανα 65Χ40Χ40 |
Παιζουν δυο νεες εκδοχες.Θελω να μου πδιτε αν μπορουν να γινουν με 8αρι τζαμι χωρις κοντρες.Η μια ειναι 70χ35χ30 κ η αλλη 70χ38χ30
|
Εγώ το δικό μου το έχω χωρίς κόντρες, 100χ40χ35ύψος με 10άρι τζάμι όμως,
η εκτίμηση μου είναι ότι με 8άρι δεν θα έχεις πρόβλημα για τις διαστάσεις που θέλεις... |
Ας πω χοντρικα για τα 80 λιτρα,τι θερμοστατη χρειαζομαι;
|
με εναν 75watt εισαι οκ.
Αν ειναι πολυ κρυο το σπιτι, βαλε εναν 100αρι. |
Μου προτεινε ενας φιλος 150.Το θεωρειτε υπερβολη;
|
μεγαλος, δεν χρειαζεται τετοιος...εκτος αν το εχεις στο μπαλκονι:D
|
Χαχα,οχι.Θα ψαξω μαλλον για 100αρι.Καμμια ιδιαιτερη μαρκα,εχουμε να προτεινουμε;;;
|
eheim jager
|
Να ρωτησω λιγο.Ενδιαμεσα παχη δεν υπαρχουν;;;7αρι τζαμι για παραδειγμα;;;
|
Παράθεση:
|
μεγάλε μην κολάς στον πόντο. εγώ λέω αν έχεις επιλογή 35 ή 38 πόντους, πάρε το 38 Think big μεγάλε Think Big
|
Παράθεση:
οπως τα πε ο Λουκας πανε... 5,6 ή 8 ειναι οι επιλογες σου σε αυτες τις διαστασεις. 5αρι με κοντρες ,θα γινει μια χαρα παντως, μην το φοβασαι..ακομα και με 40 υψος. |
Τρέχω 55Μx35Πx40Υ με κόντρες πλαίσιο κάτω και πάνω μόνο στα μεγάλα και δεν έχει κάνει κιχ ένα χρόνο τώρα με 5άρι τζάμι.
|
Μου ειπε θα τα κανει ροντε.Ροντε μου πατε μονο για αισθητικους λογους.Η κολληση θα γινει καλη;θα υπαρχει σωστη επαφη;Γιατι απ ο τι ξερω αν ξερω σωστα το ρονταρισμα κανει ισιο το κοψιμο αλλα τρωει λιγο κ τις ακρες...
Μπορω να ζητησω να κανει ροντε μονο τις απο πανω μεριες;Αν ναι,τα αλλα κοψιματα θα χουν θεμα αρονταριστα; |
αν κανεις 5αρι, δεν θελεις ρονταρισμα, ενα απλο τροχισμα ειναι οκ.
το 8αρι ειναι χοντρο τζαμι , δειχνει ωραιο ροντε. μια χαρα κολλαει και το ροντε, μην αγχωνεσαι. |
Καλημερα.Θα ρωτησω κ μια τιμη αν ειναι χωρις ροντε κι αν γινεται να μου το τροχισει οπως λδτε ή να το γυαλοχαρταρει αλλιως θα το γυαλοχαρτάρω εγω.Γινεται κι αν ναι πως κ τι θα χρειαστω;
|
Θα χρειαστείς ψιλό γυαλόχαρτο (180 - 200) που το παίρνεις με το μέτρο, γάντια και προσοχή.
Σαν διαδικασία είναι αρκετά εύκολο, βάζεις μία πετσέτα ή εφημερίδα σε μια επίπεδη επιφάνεια για να κάτσει το τζάμι σταθερά και περνάς τις ακμές με το γυαλόχαρτο. Δεν χρειάζεται πολύ, ίσα να σπάσουν λίγο και να μην κόβουν. |
Τον πηρα τηλ να τον ρωτησω τιμη χωρις ροντε.με ειπε οτι δε θα γινει καλη δουλεια γτ θα ειναι στραβο το σόκορο....Τροχισμα ή γυαλοχαρταρισμα δεν κανει αυτος.μονο ροντε ή σκετο κοψιμο.Πφφφ...
|
Δεν εχεις καποιου αλλουνου τηλ??
Θα στο κολλησει αυτος? |
ελα ρε, μια χαρα κοβεται...
πανε αλλου ρε συ... γιατι δεν πας λερόυ να κοψεις 6αρι? θα σου βγει και πιο φθηνα σιγουρα. |
Εγώ σε όσους ρώτησα, δεν ροντάρουν μόνο την πάνω μεριά. Ή όλες ή καθόλου. Δεν ξέρω αν το είπαν για να μου τα πάρουν, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν γίνεται.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:39. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board